Bovenbouw: We moeten je iets vertellen

Gepubliceerd op 24 juni 2024 om 17:30

Bovenbouw We moeten je iets vertellen – Marlies Slegers

 

Blinde hond; doe een blinddoek voor en houd iemand vast. Diegene leidt je langs een parcours. Probeer niets aan te raken tijdens het lopen.

Variatie in moeilijkheid: vasthouden van iemand bij de schouder, vasthouden van handen, vasthouden van een stok, vasthouden van een touw. Van te voren het parcours zien, steeds wisselen van parcours of het parcours helemaal niet zien voor je begint.

 

Gedetailleerd vogels (dieren) tekenen; kijk naar afbeeldingen van vogels en probeer deze zo gedetailleerd mogelijk te tekenen. Gebruik verschillende materialen om meer effect te krijgen (krijt, potlood, stift, wasco, verf, houtskool, etc.).

 

Geheime code ontdekken; Geef verschillende vakken een kleur met pionnen, krijt, tegels, etc. In ieder vak liggen veel kaartjes met dezelfde kleur. Iedere groep (of individu) heeft een kaart met daarop 4 hokjes, deze blijft daar altijd liggen. Iemand (codekoning) heeft een code van 4 kleuren in gedachten. Kraak de code door naar een kleur te rennen, deze mee te nemen en op 1 van je 4 vakjes neer te leggen. Als in alle vakjes een kleur ligt, laat je het checken bij de codekoning. Hij geeft informatie: 2 kleuren op de goede plaats, 3 kleuren goed waarvan 1 op de goede plaats. Ga opnieuw rennen om 4 kleuren te verzamelen.

Variatie; oefen eerste met een code van 2 of 3 kleuren. Geef snelle groepjes langere codes of laat kleuren vaker voorkomen in een code. Maak codes met letters, zelfbedachte figuren of tekens. Gebruik verfstaaltjes van de bouwmarkt, deze kun je vaker gebruiken en je hebt veel keuze uit kleuren.

Het geheim van de groep; eén kind is de spion en mag niet weten wie de geheime knipoger wordt. Krijg je een knipoog van de geheime knipoger, dan moet je op de grond gaan zitten. De spion ziet steeds meer kinderen neervallen. Maar ondertussen tikt hij ook zoveel mogelijk kinderen. Hij moet er achter zien te komen wie de geheime knipoger is. Als hij dit weet roept hij: Geheim opgelost! en wijst diegene aan. Dan probeert hij diegene zo snel mogelijk te tikken. Wie wint het spel? De spion omdat hij de knipoger heeft getikt of de knipoger omdat iedereen al op de grond zit?

Variatie: in plaats van knipogen kun je iets anders afspreken, een high-five, wijzen, etc. Dit om het makkelijker of moeilijker te maken voor de spion.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.