Middenbouw: Agent en Boef foppost

Gepubliceerd op 23 juni 2024 om 17:30

Middenbouw Agent en Boef Foppost – Tjibbe Veltkamp

 

Brief; schrijf een brief of maak een mooie kleurplaat/tekening. De Schrijfvriend heeft mooie ansichtkaarten die je in kunt kleuren. Als je een kleurplaat inkleurt, probeer ieder vakje zo precies mogelijk in te kleuren. Zoek het adres op, plak een postzegel en stuur de brief met de post. Is de brief of kaart voor iemand in jouw buurt, dan kan je deze zelf bezorgen.

 

Fopbal; Iedereen staat op een rij en degene met de bal staat voor de rij. Iedereen in de rij doet zijn handen op zijn rug. Degene met de bal gooit de bal rustig naar een willekeurig iemand.

Als het kind de bal weet te vangen en terug gooit mag het blijven staan. Lukt dit niet dan is het kind af en moet buiten de kring gaan staan of op de grond gaan zitten waar het zojuist stond.

De balgooier mag de groep foppen door te doen alsof deze de bal gooit. Wanneer de handen van een deelnemer van de rug weg gaan en zichtbaar zijn voor de gooier is de deelnemer ook af.

Het spel gaat door totdat er één kind overblijft. Dit is de winnaar van het spel en deze mag in het volgende potje de balgooier zijn.

Variatie: klap in je handen voor je de bal mag vangen. Als de bal nu is gevangen zonder te klappen is een deelnemer alsnog af.

Om het spel spannender te maken,  mogen de deelnemers nu ook de balgooier foppen als zij de bal teruggooien. Trapt de balgooier erin? Dan is het potje afgelopen en mag iedereen weer mee doen.

 

Pak de schat!; Tikspel waarbij iemand (de boef) het pittenzakje moet pakken en de ander (de agent) de boef moet tikken. Zorg voor differentiatie door de pionnen op verschillend afstanden neer te zetten. Dan wordt het of moeilijker voor de boef of voor de agent.

 

Agent en boeven met sleutels;  Leg 3 matten/hoepels verspreid neer door de ruimte. Dit zijn de gevangenissen. Leg een hoepel ver weg van alle andere matten/hoepels met daarop twee lintjes (de sleutels). In boevenstad zijn boeven ontsnapt. De agent (de tikker) krijgt een lintje om en probeert zo snel mogelijk de boeven (de lopers) te tikken. De boeven proberen vrij te blijven door weg te rennen. Ben je getikt dan sta je in een hoepel. Als alle cellen (hoepels) vol zijn, is het spel afgelopen. Dan kiest de agent een nieuwe agent (een kind dat nog niet geweest is). De agent geeft het lintje aan de nieuwe agent en alle boeven zijn weer vrij.

Verlossen met sleutels De boeven kunnen elkaar met 1 van de 2 gestolen sleutels bevrijden uit de gevangenis. De sleutels (gele lintjes) liggen op de mat die het verst van de gevangenis ligt. De boeven kunnen 1 sleutel van de mat pakken en naar een gevangen boef brengen. Lukt dat dan is de boef vrij. De bevrijde boef brengt de sleutel terug naar de mat. De sleutel (het lintje) mag niet gegooid worden naar elkaar.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #schrijfmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.