Onderbouw: Vos en Haas waar is het cadeau?

Gepubliceerd op 25 juni 2024 om 17:30

Onderbouw Vos en Haas waar is het cadeau – Sylvia Vanden Heede

 

Geheime knijperdief; iedereen krijgt een knijper op zijn rug en gaat met zijn ogen dicht zitten. Tik 1 iemand aan die de dief wordt, zonder dat iemand dit ziet. Iedereen mag door het veld rennen en proberen te ontdekken wie de dief is.

 

Knijper weg? Dan ben je af of je haalt een nieuwe knijper en doet weer mee. De dief probeert zoveel mogelijk knijpers te stelen.

 

Wat is er weg?; leg een aantal voorwerpen bij elkaar en kijk er goed naar. Haal een voorwerp weg terwijl de rest niet mag kijken. Draai je weer om. Welk voorwerp is er weg? Maak het moeilijker door meer voorwerpen toe te voegen, meer weg te halen en door voorwerpen toe te voegen die erg op elkaar lijken.

 

Natuurdomino: Laat alle spelers enkele (bijvoorbeeld 10) natuurvoorwerpen zoeken (takken, blaadjes, mos, gras, …) Iemand begint en legt bijvoorbeeld een tak. Als de volgende ook en tak heeft, mag die die er bij leggen en er nog iets anders bij leggen, bijvoorbeeld een stuk mos. Zat er aan die eerste tak nu al een blad en de volgende heeft geen mos, dan mag hij er ook een blad bijleggen, uiteraard bij het blad aan de tak. Zo vormen we een gewoon domino-spel.

 

Zwaan-kleef-aan; speel dit spel buiten. Iedereen die meedoet heeft een touwtje in zijn hand en je gaat allemaal op een plekje ergens staan. Nummer 1 loopt over het plein en als hij langs iemand komt dan pakt hij het touwtje vast en nummer 2 loopt mee. Zo vervolgen ze hun weg over het plein. Iedereen die ze tegenkomen sluit achteraan in de rij. Misschien loopt de rij niet alleen over de grond maar bijvoorbeeld ook over de zandbakrand of onder de duikelstang of om de bomen? Hoe lang blijft de rij heel?

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.