Beweegplein

Waar bewegen en leren samenkomen!

Joke Walma-Donner heeft naast het lesgeven meerdere studies gevolgd met betrekking tot bewegen, motoriek en leren. Ook doet zij al jaren motorische screenings bij scholen om motorische vaardigheden vast te leggen. Dit heeft er voor gezorgd dat zij zich op dit moment helemaal verdiept in bewegend leren. Joke is momenteel docent van groep 3 en heeft bewegend leren een bekend begrip gemaakt op die basisschool. Kinderen komen regelmatig naar haar toe met de vraag wanneer ze weer leuke spelletjes gaan doen. Beweegplein heeft als doel om elke school bekend te maken met bewegend leren. Niet alleen wordt het voor de kinderen leuker, maar worden ze er ook fitter van en boeken ze sneller vooruitgang! 

"Wanneer gaan wij weer leuke spelletjes doen juf?"

Beweegplein heeft een breed aanbod aan lesvormen die het actief en handelend leren activeren. Deze lessuggesties zijn gericht op het stimuleren van zowel grove motoriek als fijne motoriek van het kind. Alle zintuigen worden hierbij betrokken en er wordt met het hele lijf geleerd. De lesvormen zijn in verschillende situaties toepasbaar; klassikaal, in een hoek, als onderdeel van een gymles of als onderdeel van een circuit.

Beweegplein heeft aanbod voor:

  • Onderbouw;
  • Middenbouw;
  • Bovenbouw;
  • Speciaal onderwijs;
  • Peuterspeelzalen;
  • Kinderdagverblijven.

Joke deelt graag haar kennis over bewegend leren met anderen door middel van trainingen, workshops en gastcolleges.

Heb jij nog vragen of zoek jij wat anders met bewegend leren en staat het hier niet tussen? Neem gerust contact op en dan kijken we wat ik voor jou kan betekenen.