Middenbouw: Bobbie Botjes

Gepubliceerd op 17 juni 2024 om 17:30

Middenbouw Bobbie Botjes – Marcel van Driel

 

Wattenstaafjes; Gebruik wattenstaafjes om een skelet te maken. Het effect is het mooist als je het op een zwart papier plakt.

 

Museumbewakertje; 1 persoon is de museumbewaker, de rest zijn de standbeelden van het museum. De bewaker gaat even weg, zodat iedereen een positie aan kan nemen. De bewaker komt terug en probeert de standbeelden te betrappen op bewegen. Zodra de bewaker een andere kant op kijkt komen de standbeelden tot leven en gaan bewegen. Ze nemen andere houdingen aan en komen van hun plek. Ziet de bewaker dat je beweegt dan ga je zitten.

 

Natuurdomino: Laat alle spelers enkele (bijvoorbeeld 10) natuurvoorwerpen zoeken (takken, blaadjes, mos, gras, …) Iemand begint en legt bijvoorbeeld een tak. Als de volgende ook en tak heeft, mag die die er bij leggen en er nog iets anders bij leggen, bijvoorbeeld een stuk mos. Zat er aan die eerste tak nu al een blad en de volgende heeft geen mos, dan mag hij er ook een blad bijleggen, uiteraard bij het blad aan de tak. Zo vormen we een gewoon domino-spel.

 

Dans macabre; dit is een muziekstuk over ‘geraamtes’ en skeletten. Zet de muziek op en laat de kinderen er eerst naar luisteren. Kinderen kunnen vervolgens zelf gaan bewegen op de muziek. Hoe beweegt een skelet? Hoe kun je op deze muziek bewegen? Je hoort de botjes ‘rammelen’……

Danse Macabre - Visual Listening Guide (youtube.com)

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.