Onderbouw: Super!

Gepubliceerd op 16 juni 2024 om 17:30

Onderbouw Super! – Sanne Ramakers en Merel de Vink

 

Bingo; knip thuis boodschappen uit de reclamefolder. Ga in de winkel op zoek naar deze producten en streep ze af. Kan je alles vinden?

 

Letterjacht; kies een letter waar je naar op jacht gaat in de winkel. Iedere keer dat je de letter tegenkomt zet je een streepje. Hoeveel keer heb je de letter gezien? Introduceer het turven of groepjes maken van 5/10. Spreek eventueel af dat de letter duidelijk te zien moet zijn, dus zonder het product te pakken.

Welke letter kies je de volgende keer? Welke letters kom je heel veel tegen?

 

Reclametikkertje; iedereen krijgt een kaartje met een product uit de supermarkt. Zorg dat iedereen weet welk product hij heeft. Start met het noemen van 1 product, dit product is in de reclame en mag iedereen gaan tikken. Ben je getikt dan ga je aan de zijkant staan. De eerste die getikt is mag een ander product noemen die in de reclame is. Degene die dit product in zijn handen heeft wordt nu de tikker en de vorige tikker wordt deelnemer. Zo komen er steeds andere producten in de reclame (andere tikkers) en kinderen die af zijn mogen steeds een nieuw product noemen. Zorg voor een kaart waarop alle producten zijn die meedoen.

 

Lust ik wel of niet; Aan de ene kant staat iedereen en aan de andere kant van het veld staan 2 strepen, een rode en een groene met er tussenin een groot vraagteken. Rood betekent: lust ik niet, groen betekent: lust ik wel en het vraagteken betekent: ik weet niet wat het is.

een tikker staat in het midden en noemt iets op wat te eten is. Denk bij jezelf na of je dit lust of niet. Ren naar de streep die bij je antwoord past. De tikker mag je tikken. Wordt er iets genoemd wat je niet kent? Dan ren je naar het vraagteken. Op deze manier zie je ook snel welke kinderen bepaalde producten niet kennen.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.