Onderbouw: Rembrandt en Lucia

Gepubliceerd op 22 juni 2024 om 17:30

Onderbouw Rembrandt en Lucia – Mylo Freeman

 

Ik ga op reis en ik neem mee; Je mag alleen dingen meenemen die je ook kunt uitbeelden (bijv. tandenborstel en doen alsof je poetst). De eerste zegt: ik ga op reis en ik neem mee…. Een tandenborstel (en poetst zijn tanden). De tweede zegt: ik ga op reis en ik neem mee een tandenborstel (poetsen) en een zonnebril (bril op zetten). Hij herhaalt de beweging van de eerste en doet er een beweging bij. Zo komen er steeds meer bewegingen bij. Hoeveel kan je onthouden?

Dit kan ook met iedereen tegelijk. Om de beurt mag iemand een nieuw voorwerp bedenken, maar de je zegt alle woorden en doet alle gebaren met elkaar.

 

Waterverf; gebruik waterverf om mooie verftekeningen te maken. Rasp stoepkrijt en meng dit met een beetje water om een smeerbaar papje te krijgen. Hier kun je ook mee verven.

Schipper mag ik overvaren; speel het spel Schipper mag ik overvaren. Dit kan zowel buiten als binnen.

 

Contouren; ga zo zoek naar bladen waar je de contouren van voorwerpen ziet, probeer de juiste contouren bij elkaar te vinden.

Memory; maak foto’s van mensen in verschillende houdingen. Maak een kleurenafdruk en een afdruk met alleen de contouren. Zoek de juiste bij elkaar.

 

Contourenspel; hang een wit doek op met daarachter een lamp, zodanig dat er een duidelijke schaduw ontstaat als iemand tussen de lamp en de doek in gaat staan. Neem een houding aan. De ander doet de houding na. Laat het doet zakken en controleer of beiden op dezelfde manier staan.

 

Spiegelspel; ga tegenover elkaar staan. De één staat voor de ‘spiegel’ en de ander is de spiegel. De spiegel doet de bewegingen van de ander zo precies mogelijk na. Dit kan eerst stilstaand, maar na wat oefening ook in beweging.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.