Middenbouw: Water is voor vissen

Gepubliceerd op 20 juni 2024 om 17:30

Middenbouw Water is voor vissen – Puck Koper

 

Schip in nood; Maak groepjes en blinddoek iedereen. De groepjes houden elkaar bij het midden vast (en zijn de schepen). 1 iemand is de haven (die is als enige niet geblinddoekt), diegene maakt regelmatig een geluid. De boten moeten proberen de haven te vinden. Variatie: vanwege de storm raken schepen de richting kwijt en moeten zij zich opnieuw oriënteren (de haven verplaatst zich af en toe).

 

Conditieoefeningen; maak een conditiecircuit om, net als Kaat, je conditie te verbeteren.

Zwemoefeningen; doe de zwaardvis, kikker, rog en paling na om zo de zwembeweging te oefenen. Als iedereen dit onder de knie heeft roep je de dieren door elkaar heen. Probeer zo snel mogelijk in de goede zwemhouding te gaan liggen.

 

Balanceren; balanceer over verschillende obstakels heen om je balans te oefenen. Binnen: over sokken, touw (of andere smalle voorwerpen die niet pijn doen aan je voeten), voet precies voor de andere voet. Buiten; de stoeprand, zandbakrand, paaltjes, materialen op het plein, takjes die je achter elkaar legt, zelf getekende lijn van stoepkrijt, etc. In de gymzaal een balansparcours.

 

Acrobatiek; op internet zijn diverse plaatjes van acrobatiek te vinden, print deze uit en gebruik die als voorbeeld om acrobatiekoefeningen te doen in de gymles. Denk hierbij aan blote voeten in plaats van gymschoenen en matjes voor bescherming.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #auditievetraining #balanceren

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.