Onderbouw: De restjes van de zon

Gepubliceerd op 19 juni 2024 om 17:30

Onderbouw De restjes van de zon – Edward van de Vendel

 

Schaduw; zoek schaduwen en trek deze om met stoepkrijt. Zet een voorwerp in de zon en kijk naar de schaduw. Hoe ziet deze eruit en waar zie je die? Trek eventueel om, maak een foto op een vaste positie Ga na een poos weer kijken. Waar is de schaduw nu? Hoe ziet die eruit? Trek weer om of maak een weer een foto vanaf dezelfde positie.

 

Natuurdomino: Laat alle spelers enkele (bijvoorbeeld 10) natuurvoorwerpen zoeken (takken, blaadjes, mos, gras, …) Iemand begint en legt bijvoorbeeld een tak. Als de volgende ook en tak heeft, mag die die er bij leggen en er nog iets anders bij leggen, bijvoorbeeld een stuk mos. Zat er aan die eerste tak nu al een blad en de volgende heeft geen mos, dan mag hij er ook een blad bijleggen, uiteraard bij het blad aan de tak. Zo vormen we een gewoon domino-spel.

 

Staartentikkertje; Bekijk het boek en zoek alle dieren. Welke staarten hebben de dieren qua vorm en kleur? Knip uit verschillende kleuren stof meerdere staarten of maak ze van papier. Hoe meer de staarten op de dieren lijken hoe leuker het is. Doe een staart bij je kleding is. Iedereen heeft een staart. Probeer de staarten bij elkaar te pakken.

Meerdere variaties:

-degene die tikt heeft zelf geen staart. Ben je af en is je staart weg dan help je de tikker mee om de andere staarten te pakken.

-iedereen heeft meerdere staarten. Er mag steeds maar 1 staart tegelijk gepakt worden.

-iedereen heeft een staart en iedereen mag bij elkaar pakken. Heb je een staart dan mag je die bij jezelf in je kleding doen. Heb je geen staart meer dan mag je wel blijven pakken. Als je er weer een hebt dan doe je die weer in je kleding. Wie heeft er aan het einde heel veel staarten?

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.