Onderbouw: Prijskinderen

Gepubliceerd op 7 juni 2024 om 17:30

Onderbouw Prijskinderen – Kees de Boer

 

Knuffel-je-vrij; speel tikkertje. Als je getikt bent blijf je staan. Je kan bevrijd worden door een knuffel van een ander. Echt een knuffel en niet een snelle aanraking.

 

Knuffeltikkertje; Verspreid een aantal knuffels door de ruimte. Speel tikkertje. Als de tikker bij je in de buurt komt mag je een knuffel pakken. Daar mag je mee knuffelen (10 tellen) en dan moet je weer verder. Ben je aan het knuffelen dan mag je niet getikt worden. De knuffels mogen niet meegenomen worden, je blijft op de plek van de knuffel staan.

 

Zandkasteel; bouw zandkastelen op verschillende manieren. Maak samen een super zandkasteel in de zandbak. Heb je daar kleine emmers of grote emmers voor nodig? Hoe ziet een kasteel eruit? Wat mag er niet ontbreken?

 

Trofee mikken; bouw van diverse materialen in de gymzaal of buiten een paar trofeeën. Niet te ingewikkeld, maar met verschillende pylonen, ringen, pittenzakken, emmers, etc. Ga op een afstand staan en probeer op de trofee te mikken. Als de allemaal gevallen zijn, moeten ze weer opgebouwd worden (vandaar niet te ingewikkeld!).

 

Zoek de juiste trofee; teken buiten veel trofeeën met verschillende kenmerken; bijvoorbeeld grote, smalle, hoge, ronde, vierkante, dikke onderkant/beker/oren/deksel. Geef een opdracht: hinkel naar de trofee met de vierkante onderkant. Ga naar de juiste op zoek. Maak het moelijker door de opdracht meer begrippen te geven: een vierkante onderkant en een dikke beker met smalle oren zonder deksel.

 

Trofee; maak van kosteloos materiaal een mooie trofee. Aan wie ga je die uitreiken en waarom?

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.