Middenbouw: Abel en Lot gaan verhuizen

Gepubliceerd op 8 juni 2024 om 17:30

Middenbouw Abel en Lot gaan verhuizen – Ruby Coene

 

Modder; gebruik zand en water om modder te maken en hier mooie dingen van te gaan bouwen.

 

Mikken; knip de bodem van een kartonnen bekertje weg. Maak een knoop in een ballon en knip de onderkant van de ballon eraf. Doe de ballon over de onderkant van het bekertje (knoopje aan de buitenkant). Maak de ballon vast met plakband. Doe een balletje in de beker, trek aan het knoopje en laat los. Hoever schiet het balletje weg? Kan je het balletje vangen? Of schiet het balletje naar een ander en die probeert jouw balletje te vangen.

 

Vangen; houd een emmer voor je buik, een ander gaat op een ruime afstand staan met een stapel opgerolde sokken. Probeer de sokken in emmer te mikken. Is het te makkelijk dan kun je verder weg gaan staan of een kleinere emmer gebruiken. Is het lastig dan ga je dichterbij staan of pak je een grotere emmer.

 

Knikkerbaan; maak een knikkerbaan van bestaande knikkerbaandelen. Heb je geen knikkerbaan dan kun je deze maken met wc- en keukenrollen, doosjes en andere materialen. Maak de knikkerbaan staand of in een doos. Wanneer je een doos gebruikt dan gebruik je stukjes van wc-rollen waar de knikker door kan.

 

Speeltuinenspeurtocht; maak een overzicht van speeltuinen in de beurt. Ga de speeltuinen bij langs om lekker in te spelen. Probeer alle speeltuinen af te strepen op je lijstje. Dit hoeft natuurlijk niet in 1 middag…..

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling #ooghandcoördinatie #zintuigelijkeontwikkeling #sensomotorischeontwikkeling #techniek #steam

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.