Middenbouw: Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt

Gepubliceerd op 21 mei 2024 om 17:30

Ik heb mijn zusje kwijtgemaakt – Mohana van den Kroonenberg

 

Verstoppertje; speel verstoppertje met elkaar. Ben je met twee personen, dan kun je knuffels of ander speelgoed verstoppen.

 

Zwaai-verstoppertje; deze vorm van verstoppertje is geschikt voor buiten. Speel verstoppertje zoals je dit gewend bent. Ben je gevonden? Dan loop je achter de zoeker aan. Ondertussen ga je ook goed om je heen kijken. Zie je iemand, die verstop zit, naar jou zwaaien zonder dat de zoeker dit ziet? Dan kan je, als de zoeker even niet kijkt, jezelf snel weer verstoppen. Spreek af wanneer de zoeker klaar is met zoeken (als hij iedereen vindt, 5 minuten, een rij van 3 achter je aan, etc.).

 

Hinkelen; bedenk verschillende hinkelspelletjes. Het standaard hinkelveld kun je uitbreiden met meer vakken (andere groottes, vormen of lege tussenstukken) of andere regels.

 

Stoeien; bedenk stoeispelen met elkaar. Op internet zijn hier ook voorbeelden van te vinden., zoals bal afpakken (iemand klemt een bal vast en de ander probeert deze af te pakken), tafeltje duwen, etc. Belangrijke regels: stoppen als iemand stop zegt, schoenen uit en scherpe voorwerpen wegleggen.

 

Memory; maak zelf een memory met verschillende materialen uit je huis of met natuurlijke materialen van buiten. Gebruik papieren bekertjes om de materialen af te dekken. Memory kun je ook maken met foto’s die jezelf maakt, plaatjes die je uit tijdschriften knipt of door het zelf te tekenen.

 

Oware-spel; speel dit spel buiten in het zand en maak 2x een rij van 6 kuiltjes tegenover elkaar. Het spel is ook te maken van een eierdoos van 12 stuks. In ieder kuiltje komen 4 steentjes/boontjes/knikkers/etc. Voor de spelregels kun je googelen op internet, het is teveel om dat hier te noemen. Het gaat erom dat je tactisch het spel speelt om zoveel mogelijk bonen te verzamelen. Met dit spel oefen je veel rekenvaardigheden.

 

Zandloper; draai een zandloper om en ga in de tijd dat de zandloper loopt zoveel mogelijk…., zo lang mogelijk, zo ver mogelijk, etc. iets doen. Bijvoorbeeld op 1 been staan, ballen in een emmer gooien, een vliegtuig vouwen en zo ver mogelijk laten vliegen, etc. Als je dit later herhaald lukt het dan net zo goed of kan je verder komen of langer doorgaan?

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #oogmotorischeontwikkeling #werkgeheugen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.