Bovenbouw: Atta

Gepubliceerd op 22 mei 2024 om 17:30

Atta – Jolien Janzing

 

Grottekening; tekenen met stoepkrijt van dieren op een muur. Dit kan ook met houtskool op een lang stuk behangpapier.

 

Bloemenketting; maak van madeliefjes, boterbloemen, etc. een bloemenketting. Pluk een madeliefje met een lange steel. Met je nagel maak je een spleetje in het steeltje. Daar steek je de steel van een nieuw madeliefje doorheen en zo ga je door.

 

Schatkaart; maak een schatkaart en verstop iets op de plek van het kruis. Laat een ander de weg zoeken naar de schat. De schatkaart maak je oud door met een koud en gebruikt theezakje over het papier heen te gaan. Brand de randen van de kaart weg met een lucifer om nog meer oud effect te creëren. In plaats van wegbranden kun je de randen ook wegscheuren tussen duim en wijsvingers.

 

Sneeuwballen gevecht; houd een sneeuwballen gevecht met sokken of sneeuw (als je geluk hebt).

 

Sneeuwballen om te leren; gebruik sneeuwballen van papier om spelling, sommen, woordenschat, topo, Engels, etc. te leren. Scheur een papier in doormidden. Scheur beide helften nog een keer doormidden. Schrijf op alle blaadjes hetgeen je wilt oefenen, bijv. een som uit de tafel van 8. Pak in beide handen een blaadje en maak er een prop van (dus 2 tegelijk). Doe hetzelfde met de andere 2 blaadjes. Gooi de ballen door de ruimte heen (klas, kamer, gymzaal, etc.). Hinkel, spring, loop, kruip naar 2 sneeuwballen en vouw die open, in beide handen 1 bal. Kijk wat er op staat. Ga naar je startplek en schrijf het antwoord op of zeg het antwoord als je de sneeuwbal openmaakt. Probeer steeds 2 ballen te pakken en met twee handen open te maken.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.