Onderbouw: Ik heb wel een mammoet gezien

Gepubliceerd op 20 mei 2024 om 17:30

Onderbouw Ik heb wel een mammoet gezien – Alex Willmore

 

Ik beweeg en doe ook….; Het spel “ik ga op reis en ik neem mee” maar dan net anders. De eerste zegt: ik beweeg… en doet dan een beweging. De tweede zegt: ik beweeg en doe ook….. Hij herhaalt de beweging van de eerste en doet er een beweging bij. Zo komen er steeds meer bewegingen bij. Hoeveel kan je onthouden?

 

Pinguïn mikken; teken/print pinguïns van verschillende formaten; dik, dun, lang, kort, groot, klein, etc. Zorg voor een tabel met dezelfde pinguïns. De pinguïns kunnen opgehangen worden of op de grond liggen (of een combinatie van beiden) Probeer op de pinguïn te mikken met een pittenzak. Zet een kruisje in de tabel bij dezelfde pinguïn. Welke pinguïn heb je het meest geraakt en welke het minst?

 

IJsschots springen; leg fietsbanden of matten (dit zijn de ijsschotsen) op verschillende afstanden van elkaar. Spring van ijsschots naar ijsschots. Wanneer het makkelijk gaat, kun je de ijsschotsen verder uit elkaar leggen. Spring met 2 voeten tegelijkertijd of zet af met 1 been.

 

De mammoet en de pinguïns; De pinguïns zitten in een kring en rollen een bal over. In het midden zit de mammoet, op zijn knieën. De mammoet probeert de rollende bal te pakken. Kan de mammoet de bal pakken dan wordt degene die als laatste de bal rolt, de nieuwe mammoet.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.