Middenbouw: Maysa en Musa en het koekjesmysterie

Gepubliceerd op 30 mei 2024 om 17:30

Middenbouw Maysa en Musa en het koekjesmysterie – Zanib Mian

 

Koekjes bakken; zoek een recept van zanddeegkoekjes en ga koekjes bakken. Ga samen wegen, snijden en kneden.

 

Puzzelen; maak een puzzel. Als de puzzel niet heel mogelijk meer is dan maak je de puzzel zonder voorbeeld. Je kan ook zelf een puzzel maken door een kleurplaat in een aantal stukken te knippen. De kleurplaat kun je kleuren, maar ook zwart-wit laten, dit maakt het nog moelijker om te puzzelen.

 

Rommelparcours; maak een parcours door de kamer door allemaal materialen op de grond te leggen. Bij sommige materialen kan het juist de bedoeling zijn om er op te staan (sokken, kleding, grote blokken, etc.). Bij andere materialen moet je er juist overheen, omheen, tussendoor of er onder door.

Er zijn meerdere variaties mogelijk: Hoe snel kun je het parcours afleggen, gebruik een timer.

Op welke manier doe je het parcours, bijv. hinkelen, springen, kruipen, etc.

Doe een blinddoek door en laat iemand je begeleiden. Dit kan letterlijk door iemand vast te houden of door het uit te leggen met begrippen: langs, over, grote stap, naar voren, opzij, etc.

Teken de plattegrond van de kamer met daarin de rommel. Bedenk een weg en teken die in je plattegrond. Kan iemand jouw route volgen?

Geef de ander ook een plattegrond. Vertel jouw route, de ander loopt de route en tekent deze in de plattegrond. Heb je dezelfde route?

 

Tegenovergestelde; werk in tweetallen en doe het tegenovergestelde qua beweging. Hand omhoog – hand omlaag, zitten – staan/ zitten – andersom zitten / op je linkerbeen hinkelen – op je rechterbeen hinkelen, snel – langzaam

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling #oriëntaiteinderuimte

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.