Bovenbouw: Zo voelt dat

Gepubliceerd op 31 mei 2024 om 17:30

Bovenbouw Zo voelt dat – Bette Westera

 

Stuiterbal; stuit met een stuiterbal, kun je de bal iedere keer vangen? Stuit naar een ander of via de muur zodat je de bal zelf weer kan vangen.

 

Blikgooien; zet een aantal blikken/ bekers of blokken neer en probeer deze om te mikken met een bal. Wanneer de blikken op de grond staan kun je schoppen met een bal of rollen met een bal. Maak het moeilijker door een kleinere bal te gebruiken. Ga verder weg staan, zodat de afstand groter wordt en het mikken daardoor ook. Zet twee stapels blikken neer met een tussenruimte van 1 of 2 meter. Probeer eerst de verste stapel om te mikken door met een stuit over de eerste stapel te gaan. Als de achterste stapel om ligt, dan pas mag de voorste stapel om gegooid worden.

 

Bal aan een touw; maak een balletje vast aan een lang touw en zorg dat die niet los kan gaan. Hang het touw aan het plafond of tak, zodat de bal kan zwaaien. Pak de bal vast en laat los, zwaai de bal op deze manier naar een ander. Zet meerdere obstakels neer en zorg ervoor dat je deze raakt met de bal. Vanuit welke positie moet je de bal dan loslaten? Zet de obstakels enigszins uit elkaar, probeer de bal er nu precies tussendoor te laten gaan.

 

Vliegenmepper; speel met 3 personen. Twee hebben een vliegenmepper. Op tafel liggen kaartjes met daarop getalbeelden, kleuren, vormen, woordenschatplaatjes, etc. Nummer 3 zegt iets van het plaatje en de anderen slaan zo snel mogelijk op het plaatje. Wie kan dit heel snel? Nog leuker wordt het als de kaartjes een plaatje van een vlieg erop hebben.

 

Voetbal; speel samen voetbal

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling #ooghandcoördinatie #ruimtelijkeoriëntatie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.