Onderbouw: Toren van tijgers

Gepubliceerd op 29 mei 2024 om 17:30

Onderbouw: Een toren van tijgers – Lizette de Koning

 

Dieren; bekijk de illustraties van het boek nog een keer en zoek alle dieren. Welke dieren kun je allemaal nadoen qua geluid en qua bewegen? Maak tekeningen van de dieren (of print deze uit) en sorteer de dieren groot/klein, water/land, een kleur/veel kleuren, etc. Maak eventueel een venn-diagram met twee hoepels. Leg de hoepels half over elkaar heen, waar de hoepels elkaar overlappen daar overlappen de relaties elkaar ook. Bijvoorbeeld waterdieren-landdieren. Een tijger leeft op het land, een vis in het water, maar een ijsbeer kan in het water en op het land.

 

Ik voel…; De dieren in het boek zijn heel verschillend qua textuur. Probeer zoveel mogelijk verschillende texturen bij elkaar te krijgen, zodat er veel verschillende dingen gevoeld kunnen worden: glad, ribbelig leer, veren, haren, etc. Misschien zijn er nog andere texturen te vinden die bij dieren horen die niet in dit boek voorkomen. Laat de kinderen voelen met hun vingers, handen, gezicht, armen, voeten. Voelt het overal hetzelfde? Kun je met je voeten beter voelen dan met je vingers? Kun je met je ogen dicht herkennen wat je gevoeld hebt?

 

Bouwen van toren; gebruik blokken om een hoge toren te bouwen tot deze omvalt

 

Krabtikkertje; ga op handen en voeten (je buik wijst omhoog) lopen en loop net als een krab. Iedereen loopt op deze manier. Zo probeer je anderen te tikken.

Hoeveel stekels; een kind maakt zich klein als een bolletje en is een egel. Iemand mag knijpers op de rug van het kind vastmaken. Hoeveel knijpers voel je op je rug? Kinderen kunnen ook om de beurt een knijper vastmaken.

 

Kikkersprongen; maak sprongen met twee voeten tegelijk en tel in sprongen van 2. Tot hoever kun je springen en tellen?

 

De ijsbeer en de pinguïn; De pinguïns zitten in een kring en rollen een bal over. In het midden zit de ijsbeer, op zijn knieën. De ijsbeer probeert de rollende bal te pakken. Kan de ijsbeer de bal pakken dan wordt degene die als laatste de bal rolt, de nieuwe ijsbeer.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #tactielewaarneming #sensomotorischeontwikkeling #zintuiglijkeontwikkeling

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.