Bovenbouw: Rugzwemmen

Gepubliceerd op 16 mei 2024 om 17:30

Bovenbouw: Rugzwemmen – Marc ter Horst

 

Regentikkertje; Speel tikkertje met 2 paraplu’s. Het leukst is dit wel echt in de regen! Je mag maar met 3 personen onder een paraplu staan. De rest mag getikt worden. Komt er een vierde bij de paraplu dan moet degene die het langst onder de paraplu staat weer rennen.

 

Natuurfoto’s; ga buiten foto’s maken in een bepaald thema. Zoek natuurelementen met bijvoorbeeld dezelfde kleur, hetzelfde patroon, dezelfde vormen etc. Maak hier een collage van.

 

Afval; ga buiten zwerfafval oprapen met een grijper of met 2 scheppen en gooi het weg.

 

Rivier ; bouw in de zandbak (of de zandtafel) een rivier na met kribben, uiterwaarden, etc.

 

Geluidsgolven; leg op een strak gespannen stuk plastic (met elastiek op een bak bijvoorbeeld) wat rijst neer. Zet de bak voor een geluidsbox neer en zet muziek aan. Kijk of er ook iets gebeurd met de rijst. Probeer verschillende soorten muziekstijlen om te zien of er ook verschil in zit.

 

Telefoon; prik in het midden van een conservenblik een gaatje, doe dit ook met een ander blikje. Doe een touw door het gaatje en maak een knoop. Het uiteinde van het touw maak je op dezelfde manier vast aan het andere blikje. Ga met elkaar praten. Dit doe je door te praten in het blikje, het touw gespannen te houden en de ander houdt het blikje bij zijn oor.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #wereldoriëntatie #steam #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.