Onderbouw: Cadeautje

Gepubliceerd op 17 mei 2024 om 17:30

Onderbouw:  Cadeautje! – Miriam Bos

 

Dit boek past heel mooi bij de Nationale Voorleesdagen en bij het boek “Help, een verrassing!”.

 

Fitnessbal; gebruik een grote fitnessbal om op te zitten en je evenwicht te bewaren. Rol over de bal heen en zet je handen op grond terwijl je benen/buik nog op de bal liggen. Bouncen op de bal door op en neer te gaan met je lijf terwijl je wel blijft zitten.

 

Bal alleen; gooi en vang terwijl je de bal tegen de muur gaat, dribbelen/ stuiten met de bal, trucjes met de bal (eventueel op muziek).

 

Bal samen; speel balspelletjes zoals lummelen, fopbal, stuiten, gooien en vangen, voetbal. Rol de bal door elkaars poortje.

 

Inpakken; gebruik inpakpapier om ‘cadeautjes’ in te pakken. Iedere vorm is anders om in te pakken, lukt het om alles in te pakken? Laat platte, hoge, ronde, vierkante en driehoekige vormen inpakken. Leg uit waarom iets wel of niet goed wil met inpakken.

 

Vormen raden; pak zelf verschillende materialen in, bijvoorbeeld een bal, kussen, bouwblok, beker, etc. Raad wat er in de verpakking zit. Wat voel je en waar past dit bij? Welke vorm is het en waar past dit bij? Om het makkelijker te maken kunnen dezelfde voorwerpen (zonder inpakpapier) erbij gelegd worden, dan weet je waar je uit kan kiezen. Laat vertellen waarom iets er wel of niet in kan zitten.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling #tactielewaarneming #balanceren #balvaardigheden #ooghandcoördinatie #sensorischeontwikkeling #zintuiglijkeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.