Middenbouw: Knots en de holenspelen

Gepubliceerd op 18 mei 2024 om 17:30

Middenbouw:  Knots en de Holenspelen – Tijs van Marle

 

Steltlopen ; ga buiten steltlopen. Maak eventueel een parcours zodat het lastiger wordt. Hoe ver kan je lopen op stelten?

Geen stelten? Maak zelf loopklossen. Zorg voor 2 lege conservenblikken. Prik aan de kant met de boven 2 gaten aan weerszijden van het blik. Haal er een lang touw door en knoop het vast.

 

Touwtrekken; zorg voor een stevig, dik touw en ga touwtrekken met elkaar. Spreek af over welke streep je moet om te zien wie er gewonnen heeft.

 

Wipwap; maak in de gymzaal een wip van een omgekeerde bank op een half opgerolde lange mat. Loop over de wip. Breng de wip in evenwicht, dit kan alleen maar ook samen.

 

Inktvistikkertje 1; 2 kinderen zijn de inktvis en houden samen een hoepel vast. Terwijl ze de hoepel vasthouden proberen ze kinderen te tikken. Dit kan op 2 manieren; met hun hand of vangen met de hoepel. Ben je getikt? Dan houd je de hoepel ook vast. Zodra er nog iemand wordt getikt ontstaat er een nieuwe inktvis en komen er dus tikkers bij.

 

Inktvistikkertje 2; spelers staan aan één kant van het veld en in het midden staat een tikker (de inktvis). Iedereen rent naar de overkant, word je onderweg getikt dan blijf je staan op die plek. Je doet je armen wijd en wordt dan ook een inktvis, alleen deze kan niet zwemmen. Tijdens het oversteken mogen de andere spelers de stilstaande inktvissen niet aanraken anders worden ze zelf ook een inktvis. Het spel wordt op deze manier voor de spelers en de tikker steeds lastiger.

 

Holenspelen; bedenk je eigen Holenspelen. Dit kunnen actieve spelen zijn, maar puzzelactiviteiten of creatieve activiteiten kunnen hier ook onder vallen.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen  #balanceren #spelletjesvanvroeger

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.