Middenbouw: Blitz 4- de jacht op het monster

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 20:33

Blitz 4- de jacht op het monster (Rian Visser & Lars Deltrap)

 

Korte samenvatting:

Blitz is een buitenaards wezen en woont op bol Nul. Er verdwijnen plotseling dingen van de planeet en Blitz begrijpt er niets van. Vodder, de kunstverkoper, neemt Blitz en zijn vogel Priet mee naar de aarde. Daar zijn de vrienden van Blitz, Rob en Moes, zij gaan mee terug naar Nul. Ze gaan daar op ruimtekamp. Terwijl ze daar zijn, komen ze er ook achter hoe het kan dat er dingen verdwijnen. Dan moeten Rob en Moes helaas terug naar de aarde. Blitz blijft achter, maar heeft veel geleerd van Rob en Moes

 

Spelletjes in de klas (bewegend leren):

Met schrijfdans maak je een raket in de ruimte. Je tekent het vuur wat uit de raket komt met twee handen tegelijk.

Maak de zwarte draaikolk uit het verhaal. Doe dit met twee handen tegelijk op een groot vel papier.

 

Spelen op het plein:

Lummelen

Lummelen is een erg eenvoudig en bekend balspel. Met wat aanpassingen kan het voor oudere kinderen moeilijker gemaakt worden.

De kinderen staan in een kring. 1 kind staat in het midden. De kinderen gooien de bal naar elkaar over en het kind in het midden probeert de bal te onderscheppen. Lukt dit dan gaat het kind dat de bal gooide in het midden staan.

Variaties/tips/opmerkingen

Met tikken: het kind dat in het midden staat mag een kind dat de bal vast heeft ook tikken. Lukt dit dan gaat het kind dat getikt is in het midden staan.

De bal wordt overgerold i.p.v. gegooid.

De bal wordt met een stuit gespeeld.

De bal wordt met de voet gespeeld.

 

Geef de kinderen stoepkrijt. In elke hand een stuk. Dan gaan ze op het plein liggen, op hun buik. De handen strekken boven het hoofd, met daar in de krijtjes. Dan maken ze een cirkelbeweging (van boven naar hun bovenbenen).  Zo gaan ze heen en weer om een hele grote cirkel te tekenen. De cirkel zal niet gesloten zijn omdat het lijf er tussen ligt, maar dat geeft niet. Maak meerdere cirkels. Teken ook de cirkels half over andere cirkels heen. Wissel van kleurtjes.

 

Bewegingsonderwijs:

Het spel van het plein kan ook tijdens de bewegingsles worden gespeeld.

 

Beweeghoek/ fijne motoriek:

Teken een grote raket en vul de raket met diverse voorbereidende schrijfpatronen. Je kunt het ook in 2 lagen doen. Eerst teken je de patronen met vilstift. Dan ga je over de patronen heen met sterke lijm. Vervolgens kun je de raket inkleuren met ecoline. Op de plekken waar lijm zit, zal de ecoline zich niet hechten. Dit geeft een bijzonder effect.

 

 

https://nl.pinterest.com/jafgiraf/boekenbingo-blitz-de-jacht-op-het-monster/?eq=blitz&etslf=1732

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.