Onderbouw: Dino's bestaan niet

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 20:57

Dino’s bestaan niet (Mark Janssen)

Korte samenvatting:Het boek is vol donkere kleuren en grote uitklapbladen. Daardoor is het een heel spannend verhaal van twee jongens, Tim en Jesse die een dinosaurus willen vangen. Maar, blijft Tim herhalen, dino’s bestaan niet. Toch?

Schoolplein:Teken op het schoolplein diverse dinosporen . Maak een spoor die de kinderen kunnen volgen, teken de sporen op een dusdanige afstand dat de kinderen uitgedaagd worden tot het springen of hinkelen naar de volgende sporen. De sporen zien er anders uit en lopen kris kras over het plein. Probeer het spoor te volgen door op de voetstappen te springen, hinkelen, rennen. Soms zet de dino 1 voet neer en soms staan er twee voeten naast elkaar. Volg het goede spoor. Eventueel kunnen de sporen andere kleuren krijgen. Laat kinderen zelf ook dinosporen maken en volgen. Wellicht is de dino over de zandbakrand gegaan of in het klimhuisje geweest.

Beweeghoek/ fijne motoriek:Scheur van een bepaalde kleur veel stukjes. Dit kunnen kleine stukjes zijn, maar lange repen scheuren is ook goed om te doen. Teken een dier in dezelfde kleur als waar je stukjes van hebt gescheurd. Plak het dier op een leeg vel en plak de gescheurde stukjes er over heen, maar zorg dat je nog een stukje van het dier ziet. Wie kan je dier vinden? Voor de jongste kinderen kun je het makkelijker maken door het dier te laten tekenen en kleuren op het lege vel.

I spy with my little eye, Maak zakjes die je vult met piepschuimballetjes. In de zakjes stop je een aantal voorwerpen (dezelfde knikkers maar een andere kleur, verschillende vormpjes van letters, kleine dierfiguren, etc.). De voorwerpen die in het zakje gaan heb je gefotografeerd voor ze er in gingen. De foto komt bij het zakje te liggen (er aan vast). Probeer door te voelen en te wrijven de figuurtjes naar boven te krijgen, zodat je ze kan zien. Alles wat je hebt gezien streep je af. Probeer alle voorwerpen te vinden.

Voetstappen in de zandtafel met dino’s van verschillende formaten en diverse vormen van voetafdrukken. Maak een spoor door de zandtafel.

Dinofiguurtjes in een emmer of bakje met water doen en dan invriezen. Haal het ijs uit het bakje en laat de kinderen het ijs kapot slaan met een hamer. Dan komt de dino tevoorschijn.

https://nl.pinterest.com/.../boekenbingo-dinos.../...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.