Bovenbouw: Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 20:57

Dummie de Mummie en het geheim van Toemsa (Tosca Menten & Elly Hees)

 

Korte samenvatting:

Dummie en Goos maken met de klas een uitstapje naar de dierentuin. Daar lezen ze over de jubileumparade; er zijn een paar dierenverzorgers die bijzondere dingen met hun dieren kunnen, zij zullen dit laten zien tijdens die parade. Maar niet alle dieren kunnen meedoen. Dummie is onder de indruk van de krokodil Toemsa. De verzorger van Toemsa, Hamid, vertelt dat Toemsa moet verhuizen omdat hij een gevaarlijke krokodil is. De krokodillen doen sowieso niet mee met de parade, want welke kunstjes kunnen krokodillen nu doen. Hamid is erg verdrietig dat Toemsa naar een andere dierentuin toe moet. Maar hij weet ook niet hoe hij het kan oplossen. Dummie ontdekt een geheim bij Toemsa en dat brengt hem op een idee voor de parade.

 

Spelletjes in de klas:

Wikkel de mummie.

Probeer elkaar in wcpapier te wikkelen zonder dat de rol scheurt. Is het gescheurd dan moet je stoppen. Wie komt het verst?

 

Energizer van Just Dance: Night boat to Cairo. Eventueel kun je deze dans doen na het Wikkel de mummie de spel. Kun je dansen als je mummie bent of is dit ingewikkeld?

Just Dance: Walk like an Egyptian

 

Bewegingsonderwijs:

'Cage dancing'. Om de beurt bedenkt een leerling een beweging op muziek op een mat. Diegene wordt de 'voordanser' genoemd. De rest van de kinderen die er omheen staan doen de voordanser na. Je kunt wisselen van voordanser na een aantal tellen, een fluitsignaal of na korte geluidsfragmenten.

De geheime voordanser. Eén iemand is de geheime voordanser die de bewegingen verzint. De andere kinderen moeten hem/haar nadoen. Twee kinderen, die even naar de hal zijn geweest, moeten raden wie de geheime voordanser is.

 

Op internet zijn meerdere liedjes/dansen/muziekstukken te vinden waar mummies een hoofdrol in spelen. Deze kun je gebruiken om met de kinderen te dansen. Bijvoorbeeld Mummiedans van Kinderen voor Kinderen 31, Night boat to Cairo (Just Dance)

 

https://nl.pinterest.com/jafgiraf/boekenbingo-dummie-de-mummie-en-het-geheim-van-toe/?eq=dummie&etslf=3742

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.