Onderbouw: Bofferdje

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 22:03

Bofferdje (Jeska Verstegen)

Korte samenvatting:Bofferdje is een jongetje die avonturen beleeft samen met zijn vader, moeder en buurmeisje Nel. Alles kan en mag van zijn vader en moeder. Zij doen net zo gek mee met Bofferdje.De verhalen in het boek zijn allemaal los van elkaar te lezen.

Spelletjes in de kring (bewegend leren):Fuff is zoek Verstoppertje en zoek de knuffel. Verstop een knuffel in de klas, terwijl de kinderen hun ogen dicht hebben. Dan mogen ze gaan zoeken in de klas. Dit spel kun je ook in het speellokaal doen, maar dan moet je wel veel materialen neerzetten, zodat er ook echt iets te zoeken valt. Een andere manier is om 1 of 2 kinderen op de gang te zetten en iemand anders de knuffel te laten verstoppen. Als de knuffel verstopt is, dan mogen de kinderen van de gang terugkomen om de knuffel te zoeken.

SokkenLaat de kinderen tijdens het aan- en uitkleden voor de gymles de kleding helemaal zelf aan- en uitdoen. Kinderen die het al goed kunnen, proberen zich aan en uit te kleden terwijl ze staan. Een trui uittrekken is nog niet lastig, maar je broek uittrekken terwijl je staat is wel wat moeilijker. Het moeilijkst zijn je sokken en je schoenen…..

Spelletjes in het speellokaal:Aan het werk.Hang een paraplu omgekeerd in het speellokaal (aan het wandrek of aan en haak aan de muur). De kinderen kunnen gaan mikken met gekleurde balletjes en/of ballonnen in de paraplu.

Gaat varen.Geef de kinderen flink wat materiaal en laat ze zelf een boot bouwen. Wellicht hebben ze zelf nog meer ideeën over het te gebruiken materiaal. Zorg er wel voor dat het veilig is!

Spelen op het plein:SchattenVerstop verschillend soorten speelgoed in de zandbak en laat de kinderen dit opgraven. Geef van te voren aan hoeveel schatten er in de zandbak verstopt zijn, dan weten ze hoeveel schatten ze moeten zoeken.

Beweeghoek/ fijne motoriek:NaamBofferdje knutselt en versiert zijn eigen naam. Laat de kinderen de letters van hun naam versieren met verschillende materialen. Geef de kinderen klei om letters van te maken (rollen van een lange slang en dan in de goede vorm buigen).

In de afwasZorg voor afwasmiddel, afwasborstels en water. Maak zeepsop en laat de kinderen afwassen en afdrogen. Poppen en ander materiaal uit de huishoek leent zich hier heel goed voor.

DierentuinMaak kleikaarten van dieren uit de dierentuin. Print een dier uit op een A4, zorg ervoor dat de onderdelen die de kinderen moeten kleien, niet op de plaat te zien zijn. Lamineer de kaarten, zodat ze meerdere keren gebruikt kunnen worden en de klei er niet aan vast blijft plakken.Bij iedere kaart hoort weer een andere opdracht.-maak vlekken op de giraf-maak een lange slurf voor de olifant-maak strepen voor de zebra-geef de leeuw manen-etc.

https://nl.pinterest.com/jafgiraf/boekenbingo-bofferdje/...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.