Onderbouw: Heel Keverburg kookt

Gepubliceerd op 26 mei 2024 om 17:30

Onderbouw Heel Keverburg kookt – Bibi Dumon Tak

 

Patronen in zand; strooi zand op een dienblad en maak je twee handen tegelijk vlinders en andere insecten. Als er onder het zand een gekleurde ondergrond is, dan wordt het effect versterkt. In plaats van zand kan het ook met scheerschuim. Probeer tijdens het bewegen van je handen naar het midden te blijven kijken (dus je hoofd stil te houden)

 

Loose parts; verzamel loose parts en maak hier insecten van. Ook dit kan met twee handen tegelijkertijd (pakken en neerleggen). Lukt het niet met twee handen tegelijkertijd gebruik dan afwisselend je linker- en je rechterhand. Moeilijker wordt het als je met je linkerhand iets pakt en aan de rechterkant van je figuur neerlegt (en met je rechterhand aan de linkerkant neerleggen).

 

Symmetrie of niet?; teken twee helften van een vlinder op een groot vel (precies gelijk) of teken deze met Woody’s op tafel. Precies in het midden plaats je een schot/doek/plaat) zodat de twee helften gescheiden worden. Aan beide kanten gaat iemand zitten. Om de beurt pak je een loose part en leg je deze ergens neer. Leg aan de ander uit wat je hebt gepakt en waar je dit neerlegt. Als de vlinder klaar is haal je het schot weg en kijk je of de vlinder symmetrisch is geworden.

 

Modder; maak met zand en water moddertaartjes, versier deze met natuurlijke materialen als blaadjes, takjes, besjes, etc.

 

Knippen; de afbeeldingen in dit boek zijn allemaal geknipte figuren. Knip zelf vlinders uit papier en versier deze met geknipte versieringen.

Knip een grote vlinder en prik deze op ijzerdraad. Het uiteinde van het ijzerdraad prik je in een kurk of iets waardoor het blijft staan. Zet dit op de verwarming en kijkt of de vlinder gaat bewegen met zijn vleugels.

 

Insecten zoeken; haal van internet een insecten-zoek-kaart en ga buiten op zoek naar insecten. Welke kun je vinden?

 

Koken; met water, zand en natuurlijke materialen lekker koken, roeren, kneden, vormen, etc.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #oogmotorischeontwikkeling #looseparts #wereldoriëntatie #tactielewaarneming #sensorischeontwikkeling #zintuiglijkeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.