Middenbouw: De woelige wereld van de worm

Gepubliceerd op 27 mei 2024 om 17:30

Middenbouw De woelige wereld van de worm – Noemi Vola

 

Doolhoftikkertje; speel dit spel met een grote groep kinderen. Maak rijen van 3 of 4 kinderen (afhankelijk van de grootte van de groep). Zij doen de armen wijd en zorgen dat ze elkaar bij raken. Er is een tikker en een renner, die langs de rijen rennen, door het doolhof. Op het moment dat iemand van de groep ‘DRAAI’ roept, draaien de kinderen in de rijen een kwartslag. De rijen staan dus horizontaal of verticaal in de ruimte. Zo vormen zij nieuwe rijen, die zij, met de armen wijd, ook net aanraken. Het doolhof verandert op deze manier van vorm, waardoor het voor de tikker en de renner ineens anders wordt. Wissel snel af qua tikker en renner, anders wordt het voor veel kinderen niet een heel actief spel. Laat het doolhof regelmatig een kwartslag draaien.

 

Doolhoven; print doolhoven uit van internet. Begin bij start en zoek het einde van het doolhof. Lamineer de doolhoven zodat je ze vaker kunt gebruiken met een whiteboardstift. Andere zoekplaatjes, zoals volg de lijn, zijn ook heel goede spelletjes om te doen voor de ogen!

 

Wormen; ga buiten op zoek naar wormen. Gebruik een vergrootglas zodat je veel details kunt gaan bekijken.

 

Gymdoolhof; Maak een doolhof in het speellokaal of in de gymzaal met schilders tape of touwen en stokken. Zoek je weg door het doolhof terwijl je een bal met een hockeystick bij je hebt. Is een bal nog erg lastig gebruik dan een rubberen ring die je vooruit moet schuiven met de hockeystick.

Makkelijker of moeilijker: met een voetbal of met een knikker door het doolhof (dan moet je natuurlijk wel je vinger gebruiken).

Leg diverse voorwerpen neer en laat kinderen zelf bedenken hoe ze door het doolhof moeten gaan (blinddoek, grote/kleine ballen, rietjes en watjes, etc.).

 

Pak je uiteinde; maak een rij van ongeveer 6 kinderen die elkaar allemaal vasthouden bij de heupen of schouders. Degene die vooraan staat probeert zijn uiteinde te pakken door te bewegen en te draaien. De achterste probeert dit te voorkomen door de andere kant op te gaan. Iedereen moet elkaar wel vasthouden, als je loslaat mag de de achterste niet meer pakken.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.