Onderbouw: De koning zonder spierballen

Gepubliceerd op 14 mei 2024 om 17:30

Onderbouw:  De koning zonder spierballen – Levina van Teunenbroek

 

Het boek zelf nodig al uit om te gaan bewegen!

 

Speeltuin; ga een middagje naar de speeltuin. Ga alle speelattributen bij langs. Misschien is er wel een andere speeltuin waar je niet zo vaak komt? Dan is het ook leuk om daar eens te gaan spelen.

 

Gymzaal spelletjes; bedenk samen met de kinderen spelletjes in de gymzaal die passen bij de dubbele pagina van het boek. Hoe kun je deze activiteiten in de gymzaal doen?

 

Ballet; zet klassieke muziek op en beweeg op de muziek. Het tempo van de muziek zorgt voor verschillende bewegingen.

 

Touwtje springen; samen touwtje springen. Bind het touw aan een paal vast en draai rond. Het touw kan ook als golven hoog en laag, breed en smal gaan, dan moet je er overheen springen.

 

Bal; ga samen spelletjes met de bal spelen: gooien, stuiten, vangen, tegen de muur, door/over hindernissen gooien, verschillende soorten ballen, meerdere ballen tegelijk, etc.

 

Twister; speel het spel Twister. Heb je geen Twisterspel? Teken de cirkels met stoepkrijt op de tegels en bedenk zelf welke kleur of lichaamsdeel aan de beurt is. Binnen maak je een twisterkleed met gekleurd papier (niet te groot anders glijd je uit!). Speel eens gekke Twister en gebruik volwassen schoenen. Handen en voeten moeten dan in de schoenen geplaatst worden. Zet de schoenen wel dichter bij elkaar dan bij een echt Twisterspel.

 

Aan het Twisterspel kun je reken- of taalactiviteiten koppelen. Rekenen; je oefent de rekenbegrippen door de plaatsbepaling op de rondjes (of de schoenen), op de cirkels kun je cijfers of getalbeelden leggen die benoemd moeten worden. Taal; leg plaatjes op de cirkels en benoem iedere keer wat je ziet, zeg het rijmwoord, bedenk een woord dat met dezelfde letter begint, etc.

 

Yoga; zoek kinderyoga plaatjes op internet en ga samen met de kinderen yoga doen.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #klassiekemuziek #oriëntatieinderuimte

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.