Bovenbouw: Drengr

Gepubliceerd op 13 mei 2024 om 17:30

Bovenbouw: Drengr – Aron Dijkstra

 

Kubb; speel het spel Kubb buiten op een effen ondergrond. Het doel is om alle blokjes van de tegenstander en dan de koning om te gooien. Alle spelregels zijn te vinden op internet.

 

Versteentikkertje; speel tikkertje. Wanneer je wordt getikt, versteen je direct in de houding waarin je bent getikt. Spelers kunnen je vrijmaken door dezelfde houding aan te nemen.

 

Runen; teken/ schrijf Runetekens op stenen. Je kan stenen zelf maken van brooddeeg (1 deel zout: 1 deel water: 3 delen bloem, afbakken in de oven) of van klei. Runetekens bestaan uit rechte lijnen en zijn goed te kerven in klei.

 

Spel: iedereen krijgt een set Runetekens op stenen. Maak een stapel met woorden in Runetekens, deze stapel leg je ergens neer. Ren naar de stapel, kijk naar het woord, ren terug en maak precies hetzelfde woord.

 

Drakkar; bouw een drakkar van Lego of maak er één van kosteloos materiaal. Bekijk filmpjes om een drakkar goed te kunnen bekijken.

 

Viking tekenen; Maak kleine groepjes (max 3 leerlingen) en zorg voor een tekening van een Viking die op een centraal punt ligt. Ieder groepje krijgt potloden en een leeg vel. Om de beurt mag er iemand van het groepje gaan kijken bij de tekening van de Viking. Die komt terug en gaat zo precies mogelijk tekenen wat hij gezien heeft. Ondertussen gaat nummer 2 kijken, die komt terug en mag dan verder tekenen. Dan komt nummer 3. Spreek van te voren af hoeveel keer je mag kijken. Vergelijk aan het einde de tekeningen. Hoe zijn die tot stand gekomen? Hebben groepjes overlegd?

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #oogmotorischeontwikkeling #werkgeheugen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.