Onderbouw: Het kabouterboek

Gepubliceerd op 11 mei 2024 om 17:30

Onderbouw: Het kabouterboek – Loes Riphagen

 

Reus en kabouter; kringspel. Maak een kring met een opening erin. In de kring (kabouterhuis) zit de kabouter, verderop ligt de reus te slapen. De reus wordt wakker en stampt naar het huisje. Hij vraagt: kabouter, wil je met me spelen? Kabouter: Nee, ik durf niet. Reus: dan ga ik weer slapen. En hij stampt weer weg met reuzenstappen. Maar de kabouter is niet bang, hij gaat op zijn tenen naar de reus en tikt de reus op zijn neus. De reus wordt wakker en rent achter de kabouter aan. Kan de kabouter weer op tijd in het huisje zijn of kan de reus de kabouter tikken?

 

Kabouterhuizen zoeken; ga bij de huizen en de straten op zoek naar de kabouterhuizen zoals deze in het boek zijn omschreven.

 

Kaboutersport; doe de sporten van de kabouter na; touwtje springen, bokje springen, hinkelen en kegelen.

 

Emoties uitbeelden; kabouters hebben veel gevoelens, beeld de gevoelens uit en benoem ze. Varieer in heftigheid (van glimlachen naar schaterlachen, van beetje verdrietig tot heel hard huilen).

 

Kosteloos materiaal; maak speelgoed van kosteloos materiaal die je vindt.

 

Zoekplaatje; ik zie, ik zie….; kijk op de bladzijde met de lievelingsspullen of de verzameling van de kabouter. Omschrijf iets en de ander moet raden wat het is. Kijk een minuut lang naar het plaatje, wat heb je allemaal onthouden?

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #oogmotorischeontwikkeling #emotioneleontwikkeling #werkgeheugentrainen #kringspelen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.