Bovenbouw: Het ministerie van Oplossingen

Gepubliceerd op 10 mei 2024 om 17:30

Bovenbouw: Ministerie van Oplossingen en het spook van de Haviksburcht – Sanne Roosenboom

 

Vlaggenroof; Speel dit in een bosachtige of ruige omgeving. Maak twee teams, ieder team krijgt een vlag die verstopt moet worden (wel deels zichtbaar). Zorg ook voor een ‘gevangenis’ waar gepakte tegenspelers heen gebracht worden. Word je gepakt? Dan kom je in de ‘gevangenis’ gestopt. Je kan bevrijd worden als een teamgenoot bij je kan komen zonder gepakt te worden. Het spel stopt als een vlag veroverd is en naar het eigen gebied is meegenomen.

 

Geheim detective; Iemand loopt een route door de wijk, het bos, etc. Onderweg doet hij een aantal dingen (steentje weggooien, handenstand, …) De rest volgt hem zonder gezien te worden. Worden ze toch gezien, dan moeten ze terug naar het startpunt. Onthoud zoveel mogelijk van wat je hebt gezien. Voor iedere handeling die je achteraf kan benoemen krijg je een punt. Iedere keer dat je gezien wordt gaat er een punt af. Wie is de beste detective en heeft de meeste punten?

 

Tasten in het duister; zoek verschillende voorwerpen bij elkaar, die variëren in vorm, materiaal,  textuur en hardheid. Leg een voorwerp in een doos en dek af met een handdoek. Een ander gaat voelen en omschrijven wat hij voelt. Kan je ook raden wat het is?

 

Schaduwenspel; richt een lamp op een effen muur en maak met je handen schaduwfiguren. Kijk op internet naar voorbeelden of maak ze zelf.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #oogmotorischeontwikkeling #tactieleontwikkeling #werkgeheugentrainen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.