Middenbouw: Beer en Faas en de stalen oppas

Gepubliceerd op 9 mei 2024 om 17:30

Middenbouw: Beer en Faas en de stalen oppas – Anke Kranendonk

 

Bouwen met Kapla; Maak bouwwerken van Kapla (of ander bouwmateriaal). Bouw met verschillende opdrachten: zo hoog mogelijk, twee gebouwen verbinden, meerdere materialen gebruiken, ergens omheen bouwen, bouwvoorbeelden gebruiken, etc.

 

Fiets versieren; Maak je stalen ros zo mooi mogelijk: scheur kleine reepjes aluminiumfolie en draai die om je spaken, met knijpers en karton een ratel aan je spaken maken, slingers om je fiets draaien. Daarna fietstocht door de straat of de wijk.

 

Voetballen; samenwerken met voetballen of tegen elkaar spelen. Plaats obstakels om het overspelen naar elkaar te oefenen.

 

Dobble; speel het spel Dobble. Uitleg en downloads zijn op internet te vinden. Op ieder kaartje staat een plaatje die ook op het andere kaartje staat. Wie vindt dit plaatje het snelst? Verdeel het Dobble spel in 3 stapels. Beiden heb je een stapel en de derde stapel leg je een paar meter verder neer. Pak beiden de bovenste kaart van je stapel en ren naar de derde stapel. Wie ziet als eerste de match (de Dobble) met de kaart die er ligt? Onderweg kun je een parcours uitzetten om de route moeilijker en gevarieerder te maken.

Memory; speel een bestaand memory spel of maak er zelf één. Maak kaartjes van gelijke grootte en teken op ieder kaartje hetzelfde plaatje, schrijf hetzelfde woord of plak 2 dezelfde plaatjes op.

 

Tweelingsommen; oefen de tweelingsommen op verschillende manieren. Gooi met een dobbelsteen en schrijf de tweelingsom op (bijvoorbeeld: ik gooi 3, dan schrijf ik op 3+3=6). Gooi met verschillende dobbelstenen (6, 8, 10, 12 of 20 hoekig) om het moeilijker of makkelijker te maken. Maak happertjes van schrijf de tweeling op (wat is het samen) of schrijf een antwoord op (en geef de tweeling die erbij hoort).

 

Schrijf op dopjes/ stenen/etc. getallen, van alle getallen maak je er twee. Maak een lijn op tafel en leg links en rechts de getallen neer op dezelfde plek. Kijk naar de middellijn en pak met links en met rechts hetzelfde getal. Zeg ondertussen de tweelingsom. Leg de doppen in het midden op de streep en geef het antwoord.

 

Concert geven; met zelfgemaakte muziekinstrumenten van kosteloos materiaal kun je een concert geven. Bedenk zelf een tekst op een bestaande melodie, zing een bestaand lied of maak alleen muziek.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling #lateralisatie #muziekisgoedvoorjebrein

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.