Onderbouw: Niemand die ons ziet

Gepubliceerd op 8 mei 2024 om 17:30

Onderbouw  Niemand die ons ziet – Donna Kroese

 

Verstoppertje spelen in huis (of buiten); Speel verstoppertje in huis. Maak afspraken waar je wel/niet mag komen. Als je met 2 personen bent kun je het spel uitbreiden door knuffels te verstoppen die ook gezocht moeten worden. Zet eventueel een timer zodat de zoeker maar een bepaalde tijd heeft om te zoeken (volwassene heeft minder tijd dan een kind bijvoorbeeld).

Extra: maak een eenvoudige kaart van het huis met alle kamers. Zet kruisjes op de plekken waar je ongeveer verstopt bent geweest. Dit kan tijdens het spel direct gedaan worden, maar ook achteraf. Stel vragen zodat je de plek van het verstoppen ook wat specifieker kan aankruisen (zat je vlakbij de deur of bij het raam?).

 

Zoek de verschillen; in een puzzelboek of op internet staan vaak zoek-de-verschillen-puzzels. Dit zijn heel goede puzzels voor je ogen, zodat ze leren focussen, richten en samenwerken. Maak zelf een zoek-de-verschillen-puzzel en laat een ander die oplossen.

 

Verven; maak mooie verftekeningen van je huis. Verven kan met verschillende soorten verf, maar ook met divers materiaal ipv kwasten, denk aan: je vingers, wattenstaafjes, etc. Maak een tovertekening; maak eerst de contouren van een kamer met meubels erin. Verstop op een plekje een figuurtje die je tekent met kaars. Verf er met waterverf overheen en tover je figuur tevoorschijn.

 

Zoek een mooie doos in de winkel en ga die beschilderen (of tekenen, knippen en plakken) als een kamer uit je huis. Probeer het zo precies mogelijk na te maken qua kleur en vorm.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #oogmotorischeontwikkeling #ruimtelijkeoriëntatie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.