Middenbouw: Maantje schrijft een boek

Gepubliceerd op 5 juni 2024 om 17:30

Middenbouw Maantje schrijft een boek – Sjoerd Kuyper

 

Spijkerbroekhangen; zorg voor een oude, grote spijkerbroek. Hang de spijkerbroek over een hoge balk heen (speeltuin? Voetbaldoel?) met aan weerszijden een broekspijp. Ga hangen en neem de tijd op. Hoe lang kun je blijven hangen?

 

Uit de knoop; zoek een bak met wol en draad die door elkaar heen zit (of een bak met kettingen, springtouw, kerstverlichting, etc). Neem de tijd en haal alles uit elkaar.

 

Regenwoud tekenen; maak een regenwoud met veel bomen, bloemen, planten, etc. Kleur wat je tekent niet in, maar maak het vol met patronen en figuren. Probeer steeds andere te bedenken waar je het mee in kan tekenen. Gebruik verschillende kleuren groen en wissel af met potlood, stift, etc.

 

Verven; maak mooie schilderijen met verf. Gebruik verschillende soorten verf in je tekening. Je kunt ook potlood, stift of wasco toevoegen voor een extra effect.

 

Haaienmik; Knip van witte wegwerpborden haaienbekken. Plak er een grijs gezicht omheen zodat de haai compleet is. Bevestig de haaienbekken aan stokken of op een plank met gaten. In de bek kan nu gemikt worden met ballen of pittenzakken.

 

Haaibaai; het rekenspel van Rondjerekenspel om sommen te automatiseren maar dan net even anders. Leg in het midden een stapel met sommen neer. Iedereen heeft zijn eigen stapel met antwoorden op een plek er een paar meter vandaan. Draai een paar somkaarten om van de stapel in het midden. Start vanaf je eigen stapel, ga naar het midden (hinkelen, springen, etc.) kijk naar de som en ga terug. Zoek het antwoord in je stapel en ga snel weer naar het midden. Leg je antwoord op de juiste som. Draai een nieuw kaartje om en ga weer terug. Het kan zijn dat een ander dezelfde som maakt en het antwoord voor jou op het kaartje legt. Dan moet je op zoek naar een andere som.

Variaties:

-ren naar het midden, pak het kaartje met de som en breng die naar je eigen plek en leg het antwoord erbij.

-iedereen mag zijn antwoord kaartje onder de som leggen, op deze manier maakt iedereen alle sommen. De een iets meer of sneller dan de ander.

 

Bouwen; bouw met lego, Playmobil, Barbie en al je spullen een prachtige zelf verzonnen wereld met een eigen verhaal erbij.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.