Middenbouw: Punkertje

Gepubliceerd op 14 juni 2024 om 17:30

Middenbouw Punkertje – Erik van Os

 

Ballenbak; ga op zoek naar een locatie met een ballenbak en ga er lekker spelen. In de gymzaal maak je een ballenbak door een ruimte af te zetten met kasten/banken/etc. Leg daar zoveel mogelijk ballen in die je hebt.

 

Verstoppertje; speel verstoppertje; speel verstoppertje in huis. Maak afspraken waar je wel/niet mag komen. Als je met 2 personen bent kun je het spel uitbreiden door knuffels te verstoppen die ook gezocht moeten worden. Zet eventueel een timer zodat de zoeker maar een bepaalde tijd heeft om te zoeken (volwassene heeft minder tijd dan een kind bijvoorbeeld).

 

Blikgooien; zet een aantal blikken/ bekers of blokken neer en probeer deze om te mikken met een bal. Wanneer de blikken op de grond staan kun je schoppen met een bal of rollen met een bal. Maak het moeilijker door een kleinere bal te gebruiken. Ga verder weg staan, zodat de afstand groter wordt en het mikken daardoor ook. Zet twee stapels blikken neer met een tussenruimte van 1 of 2 meter. Probeer eerst de verste stapel om te mikken door met een stuit over de eerste stapel te gaan. Als de achterste stapel om ligt, dan pas mag de voorste stapel om gegooid worden.

 

Afwassen; ga samen afwassen. Maak een lekker sopje en ga afwassen en afdrogen. Dit is een heel goede activiteit ter voorbereiding op het schrijven. Je gebruikt beide handen en je stimuleert je pols-, hand- en vingermotoriek op deze manier.

 

Bergbeklimmen; Maak een schuine berg in het wandrek door bank en een lange mat. Laat de kinderen naar boven klimmen en klauteren. Naar beneden kunnen ze rennen/rollen/springen/etc. In plaats van banken kun je ook een schuin wandrek plaatsen. Daar zet je een dikke mat tegen aan. Bovenin knoop je een dik touw en de rest bungelt naar beneden. De kinderen kunnen omhoog klimmen via het touw. Eventueel met een aanloop of sprong. Wie kan er zo hoog mogelijk klimmen zonder touw? Pak voor het laatste stuk toch het touw om de top te halen.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.