Middenbouw: De avonturen van de struikrovers

Gepubliceerd op 24 mei 2024 om 17:30

Middenbouw De avonturen van de struikrovers – Jonne Kramer

 

De spin en het vliegje; maak een kring en houd de handen vast, dit is het spinnenweb. In het midden ligt een vlieg (bal of pittenzak). Eén kind (de spin) loopt buiten de kring. Zonder dat de spin het heeft gezien, wijst de leerkracht een leerling aan die de vliegenbevrijder is. De spin hakt twee handen van elkaar in de kring. Deze kinderen houden het poortje open. De spin pakt de vlieg en probeert door het poortje de kring te verlaten. Wanneer de spin het vliegje heeft gepakt, mag de vliegenbevrijder de spin proberen te tikken. Als de spin door het poortje is en weer buiten de kring, dan is hij veilig en mag niet meer getikt worden.

 

Vliegeren; ga buiten vliegeren als er een beetje wind staat. Je kunt ook vliegeren zonder vlieger, gebruik dan een plastic zak (bij voorkeur een doorzichtige vuilniszak) aan een touw. Zelf een vlieger maken is een uitdaging, krijg je de vlieger de lucht in?

 

Touwzwaaien; gebruik de touwen in de gymzaal om te slingeren en te zwaaien.

 

Spinnenweb werpen; teken een groot spinnenweb, ieder stukje van het web is een vak. Gooi met een pittenzak in het web, die bijvoorbeeld helemaal gevuld is met letters. Onthoud de letter, ga naar de andere kant van het plein en schrijf een woord op waar die letter in zit. Dit kan ook met sommen, spellingscategorieën,  etc.

 

Eekhoorn gooien en vangen; Geef per tweetal een vuilniszak. Houd beiden de vuilniszak vast, leg er een pittenzak (eekhoorn) op en gooi ze over een lijn heen.

Variatie: gooi naar elkaar over. Gooi de eekhoorn zo hoog  mogelijk en vang deze weer op. Gooi de eekhoorn vanuit de vuilniszak naar iemand die de eekhoorn moet vangen met zijn handen.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #samenwerken #ooghandcoördinatie

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.