Middenbouw: Enter the game zone

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 22:07

Enter the game zone (Monique van Hest & Johan Klungel)

 

Korte samenvatting:

Informatief boek over gamen. Onder andere over het ontstaan van games, verschillende games en het maken van games. Een boek boordevol weetjes over de wereld die van echt spelen verandert in het gamen.

 

Spelletjes in de klas (bewegend leren):

Just Dance op het digibord. Zoek een leuk liedje uit van Just Dance, op You-tube staan er genoeg. Met je klas kun je het dansje na dansen. Probeer er voor te zorgen dat alle karakters van de dans ook in de klas aanwezig zijn.

 

Spelen op het plein:

Minecraft is zandbakspel. Ga in de zandbak een stad nabouwen. Maak gangen, torens, wegen, huizen, etc.

 

Bewegingsonderwijs:

Levend pacman in de gymles. Maak een pacman baan in de gymzaal met matjes, banken en hoedjes. De hoedjes moeten worden verzameld door de spelers, maar er is ook een spook (de tikker). De deelnemers proberen om alle hoedjes die in het veld liggen te pakken en te verzamelen zonder getikt te worden. Er zijn, afhankelijk van de groepsgrootte, een aantal tikkers (spoken) die dat proberen te voorkomen. Ben je getikt? Dan stap je uit het veld, doe je de armen gekruist in de lucht zodat iedereen kan zien dat je getikt bent en leg je een blokje om die aan de rand van de gymzaal ligt. Zijn de tien blokjes om, dan hebben de spoken gewonnen. Zijn alle hoedjes verzameld, dan hebben de Pac-man’s gewonnen.

Extra spelregels:
-De tweede tikker mag pas na tien seconden beginnen met tikken. De eventuele derde tikker na 20 sec.
-Is de groepsgrootte boven de 20, dan adviseer ik om tweetallen te maken: eerst mag de een van het tweetal, dan de ander of nog beter: maak twee vakken waarin het spel gespeeld wordt. Ben je getikt in het ene veld, dan kun je in het andere veld weer starten. Heb je een hoedje uit het veld gehaald en ben je het veld uitgegaan? Dan start je in het andere pacman-veld.

Beweeghoek/ fijne motoriek:

Zelf een bewegende strip maken met een aantal blaadjes en een potlood. Leg een twee strookjes van dezelfde grootte op elkaar. Teken op het eerste strookje bijvoorbeeld een wip, die links hoog is en rechts laag. Op het andere blaadje teken je op dezelfde plek dezelfde wip (overtrekken) alleen is nu links laag en rechts hoog. Rol het bovenste papiertje in een potlood en ga met het potlood snel van links naar rechts en andersom. Wat zie je nu met de wip gebeuren?

 

https://nl.pinterest.com/jafgiraf/boekenbingo-enter-de-game/?eq=boekenbingo%3B%20enter&etslf=NaN

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.