Middenbouw: Stefs grote neuzen boek

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 22:06

Stefs grote neuzenboek (Stef den Ridders & Anneke Groen)

 

Korte samenvatting:

In een boek vol prachtige tekeningen wordt er heel veel informatie gegeven over de dieren en hun reukvermogen. Hoe kan het dat dieren zo goed kunnen ruiken? Wat is de functie van ruiken voor bepaalde dieren?

 

Bewegingsonderwijs:

Vos kom uit je hol.

Eén kind zit onder een deken, dit is de vos. De andere kinderen staan aan de andere kant achter de lijn in de gymzaal. Ze lopen richting de vos en roepen: ”Vos, kom uit je hol”. De kinderen komen steeds dichter bij en blijven roepen: ”Vos, kom uit je hol”. Plots komt de vos uit zijn hol en probeert zoveel mogelijk kinderen te tikken. Wie getikt is, gaat op de bank zitten. Als de kinderen weer achter de streep zijn, mogen ze niet meer getikt worden. Herhaal dit spel meerdere keren met steeds een andere “vos”. De vos bepaalt zelf wanneer die tevoorschijn komt. In plats van een deken kun je ook een kast gebruiken.

 

Schoolplein:

Vos kom uit je hol kan ook op het plein gespeeld worden.

 

Beweeghoek/ fijne motoriek:

Leg een aantal voorbeelden neer van dieren die in het boek voorkomen. Leg er ook voorbeelden bij hoe je de dieren stap voor stap kunt tekenen. De platen in het boek lenen zich heel goed voor het natekenen van de dieren.

 

https://nl.pinterest.com/jafgiraf/boekenbingo-stefs-grote-neuzenboek/?eq=ste&etslf=3728

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.