Middenbouw: De droom van Albert

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 19:56

De droom van Albert

Arend van Dam & Alex de Wolff

Van Holkema & Warendorf

 

Korte samenvatting:

Albert Einstein was vroeger al een jongetje die over alles nadacht. Hoe kan het dat iets naar beneden valt? Hoe werkt licht? Het verhaal gaat over de kleine Albert die bij alles al vragen heeft. Hij verwondert zich over alles om zich heen. En dan heeft hij een droom over het licht. En dan weet hij wat hij later wil worden…

 

Beweeghoek/ fijne motoriek:

Albert bouwt een kaartenhuis.

Leg verschillende soorten materialen neer die gebruikt kunnen worden voor het bouwen van een ‘kaartenhuis’. Hierbij kun je denken aan een pak speelkaarten, (oude) boeken van gelijke grootte, houten plaatjes van gelijke grootte, blokken uit de bouwhoek.

Probeer een huis te bouwen. Je kunt een lang huis bouwen, maar het wordt al moelijker als je het huis hoger gaat maken.

Laat kinderen zelf materiaal bedenken die ze kunnen gebruiken voor het bouwen van een huis.

 

Bewegingsonderwijs:

Kun je in plaats van kaarten voor het kaartenhuis ook hoepels gebruiken om mee te bouwen? Hoe zet je de hoepels tegen elkaar dat ze blijven staan. Lukt het ook om een lang huis te maken? Kun je misschien ook de lucht in met de hoepels?

 

En niet alleen hoepels kun je gebruiken om een kaartenhuis te bouwen. Acrogym is ook een mooie manier om een huis te bouwen. Leg wat voorbeelden van acrogym neer en laat kinderen zelf oefenen en uitproberen om een kaartenhuis van zichzelf te bouwen.

 

Touwtje springen. Lukt het springen nog niet, dan kun je ook een touw ronddraaien laag over de grond. Spring op het juiste moment over het touw. Er kunnen ook golven gemaakt worden met het touw door van links naar rechts of omhoog en omlaag te gaan. Kun je er dan ook nog overheen springen?

Help kinderen met het juiste ritme van het springen, dan gaat het al snel veel beter.

 

Spelen op het plein:

Touwtje springen kun je ook heel goed op het plein doen. Laat de grotere kinderen de kleinere kinderen helpen met springen en draaien.

 

https://nl.pinterest.com/jafgiraf/boekenbingo-de-droom-van-albert/?eq=boekenbingo%3B%20de%20dr&etslf=NaN

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.