Onderbouw: Moet je zien

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 19:53

Moet je zien

Milja Praagman

Uitgeverij Leopold

 

Korte samenvatting:

Een egel vindt een stok en bedenkt allerlei dingen die hij met die ene stok kan doen. En dat zijn heel veel dingen….

 

Egel heeft een stok, wat kun je allemaal met een stok doen?

Ga naar buiten en laat iedereen een tak zoeken. Misschien moet je iets verder dan het schoolplein. Als dat niet mogelijk is, help de kinderen dan een handje door vast takken mee te nemen naar school en over het plein te verstoppen.

Kunnen jullie hetzelfde als egel? Of misschien nog meer?

-schrijf of teken in het zand, wat kun je voor moois tekenen of schrijven?

-breek de stok in tweeën en ga trommelen. Je kunt trommelen op de zandbakrand, de tegels, het hek. Klinkt het allemaal hetzelfde? Misschien zijn er wel blikken of pannen om op te trommelen. Iedereen kan tegelijk trommelen, om de beurt, vier keer trommelen en dan stoppen, je naam trommelen, woorden hakken en plakken terwijl je trommelt, iemand trommelt een ritme en de rest doet het na, etc.

-takken breken in kleine stukjes, hoe sterk ben je?

-takken van groot naar klein of dik naar dun leggen

-takken op de grond leggen: spring over je eigen tak, kun je heen en weer springen? Kun je van links naar rechts over de tak springen? Als je meerdere takken achter elkaar legt kun je over die takken heen springen (met 2 voeten tegelijk of om de beurt)

 

Creatief:

Stokjes en takjes kunnen ook heel goed gebruikt worden om mee te knutselen. Zowel in het platte vlak als driedimensionaal. Als je kinderen vrij laat zullen ze de meest prachtige dingen maken.

 

Bouwhoek en buiten:

Stokken en takken (en andere natuurlijke materialen) zijn ook een heel leuke aanvulling in de bouwhoek. Er zullen andere bouwwerken ontstaan, dan wanneer er met de standaard blokken wordt gebouwd. En wellicht zullen ze het bouwen buiten voort zetten. Zeker als er net gesnoeid is door de gemeente zijn er veel takken en stokken te vinden. Als je daar een hele berg van op het plein legt, kunnen ze daar mee bouwen: torens, hutten, kastelen en wat allemaal nog meer…

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.