Onderbouw: Prinses Arabella’s schattige, grappige, grote, enge dierenboek

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 20:20

Prinses Arabella’s schattige, grappige, grote, enge dierenboek (Mylo Freeman)

 

Korte samenvatting:

In dit boek komen heel veel dieren aan bod. Ze zijn gerubriceerd in de thema’s die ook in de titel staan. Zo worden er ontzettend veel dieren besproken. Wat eten ze, hoe zijn ze als ze zijn geboren, wat maakt de dieren speciaal. Het is een soort encyclopedie in het klein.

 

Spelen op het plein:

Zorg voor plaatjes uit boek uit de verschillende hoofdstukken. Geef ieder kind een stapeltje met plaatjes. Steeds mag je er 1 in je hand hebben om weg te brengen. Leg aan de andere kant van het plein een 4tal pictogrammen  neer die in de klas zijn uitgelegd. Bijvoorbeeld: hartje=schattig, grappig=lachend gezicht, groot= een toren en eng=bang gezicht. De kinderen gaan zo snel ze kunnen de plaatjes naar de juiste picto brengen. Er is geen goed of fout. Aan het einde kun je bespreken waarom sommige dieren bij die picto liggen. Waar zou iemand anders die bij leggen?

Teken de dieren uit het boek heel groot op het plein.

 

Bewegingsonderwijs:

Inktvis-tikkertje: Het spel begint met 2 hoepels met ieder 2 tikkers eraan vast. Als je bent getikt bent pak je ook de hoepel vast en ben je ook een tikker. Bij 4 tikkers per hoepel geldt de regel 4 is teveel, dat betekent dat 2 van de vier een nieuwe hoepel gaan halen bij de docent. Als iedereen is getikt brengen de leerlingen de hoepels weer terug en begint er weer een nieuwe ronde.
Gebruik 2 hoepels op elkaar per inktvis anders gaan de hoepels kapot tijdens het spel.

 

Er zijn nog veel tikspellen te vinden die over dieren gaan: Vos, kom uit je hol, Kat en muis-tikkertje, Beer, wordt eens wakker, etc.

 

Beweeghoek/ fijne motoriek:

Vouwen van dieren. Zorg voor veel voorbeelden voor het vouwen van dieren. De kinderen kunnen de gevouwen dieren bij de pictogrammen zetten die ook bij de spelen op het plein gebruikt zijn.

Teken een dier, bijvoorbeeld een olifant. Maak deze tekening op 4 manieren: grote olifant, schattige olifant, enge olifant en grappige olifant. Hoe kun je er voor zorgen dat dieren er op die vier manieren uit zien?

 

https://nl.pinterest.com/jafgiraf/boekenbingo-prinses-arabellas-dierenboek/?eq=arabella&etslf=4336

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.