Onderbouw: Huis voor Harry

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 20:46

Huis voor Harry (Leo Timmers)

Korte samenvatting:Harry is een kat die altijd binnen zit, maar dan vraagt Vera op een dag of hij mee wil doen met verstoppertje. Harry doet met de andere katten mee en gaat naar buiten. Maar hij is zo druk met het spel, dat hij helemaal niet meer weet hoe hij nu thuis moet komen.

Spelletjes in het speellokaal:HuizentikkertjeMateriaal: 2 lintjes Stoepkrijt, pylonen of banken om het veld en de huizen mee aan te geven Beginsituatie: Één kind is de tikker, de rest van de kinderen zijn de lopers. De lopers proberen zoveel mogelijk punten te behalen door van huis naar huis te rennen. De tikker probeert dit te voorkomen. Als een loper is getikt wordt hij de tikker. Als de tijd op is heeft de loper met de meeste punten gewonnen. Moeilijker voor de tikker: Groter speelveld maken – huizen liggen verder uit elkaar Makkelijker voor de tikker: Een hulptikker Tips voor de tikker: Blijf niet in rondjes rennen, dat is voorspelbaar voor de lopers. Snel bewegen en alle kanten op kijken, veras de boeven! Tips voor de lopers: Blijf niet alleen maar rennen, stoppen en terugrennen is soms ook heel slim Kijk altijd naar de tikker, verlies hem niet uit het oog. Maak schijnbewegingen, daarmee veras je de tikker en weet hij niet welke kant hij op moet. Kleine korte pasjes maken met je voeten dan kan je extra hard rennen. Tip voor de lesgever: Dit spel is heel erg geschikt voor kinderen die moeten leren tellen. Je kunt bij dit spel ook de eerlijkheid van de kinderen testen.

Verstoppertje, zet veel materialen in het speellokaal waar kinderen zich achter, in en onder kunnen verstoppen. Laat iemand tot 20 tellen en dan gaan zoeken. Ben je gevonden? Dan moet je even aan de kant zitten. Zitten er 3 kinderen aan de kant? Dan mag de eerste zich weer proberen te verstoppen, maar zorg dat het niet gezien wordt door de zoeker!

Harry probeert een vlinder te vangen, maar dit is nog best lastig.Leg divers materiaal neer en laat de kinderen gooien en vangen met dit materiaal. Je kunt hierbij denken aan een bal (groot/ zacht/ etc.), tennisbal, pittenzak, ballon, ringen, scoop-set, etc.Verschillende ideeën, niet ieder materiaal leent zich hiervoor:-gooi omhoog en vang het-gooi naar een ander en probeer te vangen-gooi tegen de muur en vang -gooi tegen de muur en de ander probeert te vangen-gooi door een mand/korf en probeer te vangen-probeer te gooien en te vangen terwijl je loopt-probeer te gooien en te vangen terwijl je op 1 been staat-probeer twee ballonnen of pittenzakken te gooien en te vangen

Spelen op het plein:Spelen van de gymzaal kunnen ook op het plein gespeeld worden.

https://nl.pinterest.com/.../boekenbingo-een-huis.../...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.