Onderbouw: Hé wie zit er op de wc?

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 20:55

Hé, wie zit er op de wc? (Harmen van Straaten)

Korte samenvatting:Beer moet heel nodig naar de wc, maar de deur zit er op slot. Het duurt heel lang en Beer moet echt heel nodig. Ondertussen zijn er nog meer dieren die naar de wc moeten. De rij voor de deur wordt steeds langer. Wie zit er nu toch op de wc?

Spelletjes in het speellokaal:WC-tikkertje. 1 iemand is de tikker. De andere kinderen rennen weg en zorgen dat ze niet getikt worden. Word je wel getikt? Dan ga je zitten als een wc; op 1 knie en je hand omhoog. Je kunt bevrijdt worden als iemand op je knie gaat zitten en dan je hand naar beneden duwt (de wc doortrekt). Is iedereen getikt dan komt er een nieuwe tikker.Wordt er bijna niemand getikt dan kun je er een tikker bij kiezen, zodat het leuker wordt voor de tikker.

Als je nodig naar de wc moet, dan loop je vaak niet zo makkelijk meer. Klem een pittenzakje tussen je benen en loop een parcours. Als het parcours gelopen is en het lukt, probeer je het met 2 zakjes. Je kunt het lastiger maken door een balletje tussen je benen te klemmen. Met welke voorwerpen tussen je benen kun je het parcours afleggen.Het parcours kun je maken met een bank, slalom door pionnen, over dingen stappen, etc.

Hinkelend en springend proberen om van matje naar matje te komen. Maak een hinkelblok in de gymzaal met matjes zodat de kinderen worden uitgedaagd tot hinkelen in de gymzaal.

Spelen op het plein:WC-tikkertje kun je ook op het plein spelen.Hinkelen en springen zijn ook spelen die je kunt spelen op het schoolplein. Laat de kinderen hinkelen op een hinkelblok en leer ze het spel dat daarbij hoort.

https://nl.pinterest.com/jafgiraf/boekenbingo-h%C3%A8-wie-zit-er-op-de-wc/?eq=wie%20zi&etslf=14038

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.