Bovenbouw: Niet thuis

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 20:18

Niet thuis (Jacques Vriens)

 

Korte samenvatting:

Hannah woont niet thuis, maar met zeven andere kinderen in een leefgroep. Ze kan tijdelijk niet meer thuis wonen. Iedereen woont om een andere reden in het huis. Hannah hoort op een dag dat het huis niet meer open kan blijven. Samen met een paar andere kinderen bedenken ze een plan, zodat het huis wel open kan blijven. Dit is een spannend plan, waarbij de kinderen midden in de nacht vertrekken.

 

Spelen op het plein:

Verstoppertje spelen op het plein, als het plein dit toe laat.

Laat de kinderen een speurtocht maken voor een groep uit hun klas. Een speurtocht voor een andere groep maken is ook leuk. De speurtocht kan op verschillende manieren worden gemaakt:

-met stoepkrijt (weersafhankelijk)

-met pijlen die in bomen en struiken hangen

-foto’s maken met herkenningspunten. Van foto naar foto lopen en zo de route kunnen vinden.

-een uitgeschreven route (loop rechtdoor en aan het einde van de straat naar links, bij de tweesprong links aanhouden, etc.)

 

Boompje verwisselen. Teken 4 cirkels op de grond als je met 5 kinderen bent (meer kinderen dan: 5 cirkels en 2 in het midden, 6-8 cirkels en 2 of 3 in het midden). Ieder kind staat in een cirkel en 1 heeft geen cirkel en staat in het midden. De kinderen die in de cirkel staan wisselen van cirkel. Degene midden in de kring probeert zo snel mogelijk een lege cirkel te bemachtigen. Lukt dit, dan staat het kind dat nu geen cirkel meer heeft in het midden.

Regels:

-uit de cirkel met 2 voeten, dan mag je niet meer terug naar je cirkel en moet je wisselen of je komt in het midden

-sta je nog in je cirkel en iemand kan er bij in, dan is diegene af

-is het te lastig voor de speler in het midden? Dan moet de rest binnen 5 tellen wisselen. Je moet steeds in een andere cirkel. Je mag niet wisselen met je buurman.

 

Bewegingsonderwijs:

Blikspuit of verstoppertje in de gymzaal. Als het even mogelijk is, is het erg leuk om de lampen uit te doen. Daardoor wordt het ineens een heel ander en spannend spel.

Zet veel obstakels in de gymzaal, van laag tot hoog en brede en smalle obstakels.

 

https://nl.pinterest.com/jafgiraf/boekenbingo-niet-thuis/?eq=niet&etslf=NaN

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.