Boekenbingo 2018

Gepubliceerd op 7 mei 2024 om 19:15

Bij toeval kwam ik deze vakantie terecht op de website van Juf Sanne (www.jufsanne.nl). Daar viel mijn oog op de boekenbingo 2018 die ze voor de kerstvakantie was gestart. Na het artikel te hebben gelezen, wilde ik wel meedoen met de bingo. Nu heb ik geen klas waarmee ik de bingo kan delen, maar dat maakt niet uit. Lezen is sowieso erg leuk, maar…..ik besloot er een extra element aan te koppelen, zodat het voor mij ook een uitdaging is om deze 60 boeken te gaan lezen.

 

Zou ik bij ieder boek dat ik lees van deze lijst ook een activiteit kunnen bedenken die te maken heeft met de motoriek van kinderen en het bewegen in zijn algemeenheid?

 

Ik hoop bij ieder boek minimaal 2 activiteiten te bedenken en misschien meer. Creatieve opdrachten vallen hier natuurlijk onder, immers de fijne motoriek wordt hierbij getraind. Deze opdrachten liggen misschien erg voor hand. Maar ik kan het niet laten er toch steeds wat creatiefs aan toe te voegen.

Maar ik probeer in eerste instantie andere activiteiten te bedenken, zoals pleinspelen, spelen voor binnen (in de gymzaal/speellokaal of in de klas) en buiten, gymnastieklessen, motoriekhoek-ideeën, sensomotoriek/ visuele motoriek, schrijflessen, etc.

 

Ik ben benieuwd hoe ver ik kan komen met de lijst en de ideeën. Het lezen zal niet zo moeilijk zijn. Het uitwerken van alle 60 boeken…mmmm…dat kon wel eens een grotere klus zijn dan ik denk.

 

Voor meer ideeën en tips houd ik mij zeker aanbevolen! Wie weet zie ik veel beweegmogelijkheden over het hoofd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.