Onderbouw: Waar is Polle Poes?

Gepubliceerd op 4 juli 2024 om 17:30

Onderbouw Waar is Polle Poes? – Marijke Klompmaker

 

I spy with my little eye; Maak zakjes die je vult met piepschuimballetjes. In de zakjes stop je een aantal voorwerpen (dezelfde knikkers maar een andere kleur, verschillende vormpjes van letters, kleine dierfiguren, etc.). De voorwerpen die in het zakje gaan heb je gefotografeerd voor ze er in gingen. De foto komt bij het zakje te liggen (er aan vast). Probeer door te voelen en te wrijven de figuurtjes naar boven te krijgen, zodat je ze kan zien. Alles wat je hebt gezien streep je af. Probeer alle voorwerpen te vinden.

 

Krijt en spons; teken met krijt een kronkelige weg over een schoolbord, zonder te stoppen. Ga daarna met een natte spons precies over dezelfde kronkelige weg om deze weg te vegen, zonder de spons van het bord te halen.

Variaties; teken met de ene hand en veeg met de andere hand. Teken en veeg met dezelfde hand en doe daarna hetzelfde met je andere hand. Probeer met 2 handen tegelijk te tekenen en te vegen door in het midden van het bord een lijn te trekken. Je linkerhand blijft aan de linkerkant en je rechterhand blijft aan de rechterkant van het bord.

 

Voeldoolhof; maak doolhoven van fleecestof en een knikker. Breng de knikker van het ene punt naar het andere punt door te voelen en met je vingers te manipuleren.

Tip; print een doolhof uit en leg die op de stof terwijl je naait.

 

Polle zoeken; verstop een knuffelpoes in een ruimte en laat de ander zoeken. Zoeken zonder aanwijzingen of met aanwijzingen (koud-warm-heet), met 1 of meerdere personen.

Kleur de kaart; Verstop 4 verschillende gekleurde voorwerpen. Zorg voor een plattegrond van de ruimte. Ga op zoek naar de voorwerpen. Heb je iets gevonden? Zet op je kaart een stip in dezelfde kleur als het voorwerp. Kan je alles vinden en op de juiste plek tekenen? Laat uitleggen waar iets zich bevindt en hoe je dit op de kaart kan zien.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.