Bovenbouw: Tess Waterkers

Gepubliceerd op 27 juni 2024 om 17:30

Bovenbouw Tess Waterkers – Gregory Maguire

 

Weven; maak een weeggetouw en weef een lapje. Een weefgetouw maak je van karton met inkepingen, dit kan een rechthoek zijn maar een kartonnen bord kan ook. Draad om een doos spannen kan ook, dan wordt het weven wat makkelijker. Het draad kan vastgemaakt worden aan een grote naald of ijslolliestokje zodat het weven wat makkelijker gaat.

Weef ook eens met een hoepel. Decoreer het schoolplein door het schoolhek van een weefsel te voorzien.

Natuurlijk weven: weef met grote grassprieten, stengels van bloemen, takjes, etc.

 

Breien; zet een aantal steken op een breinaald en maak een mooi lapje. Youtube biedt genoeg filmpjes met uitleg.

 

Met weven en breien zijn er misschien ook moeders, vaders, oma’s of iets die in de klas kunnen en willen helpen.

 

Vlot maken; maak een vlot die blijft drijven. Hiervoor kun je verschillende materialen gebruiken, zoals boterbakjes, piepschuim, etc. Probeer maar uit wat er blijft drijven. Komt er nog een zeil op om vooruit te komen door de wind?

 

Natuurlijk vlot; maak een vlot van takken, bladeren en touw. Blijft het drijven?

 

Tikkertje; speel tikkertje met elkaar. Hiervoor zijn verschillende variaties te maken met verlos, vrijplekken of andere manieren.

 

Verstoppertje; speel verstoppertje op een plek waar er veel verstopmogelijkheden zijn.

 

Spoorzoekertje; iemand zet een route uit met sporen, deze kunnen worden gemaakt met stoepkrijt, kaartjes waar pijlen op staan of met een papier vol aanwijzingen. Onderweg kunnen er opdrachten aan de route worden toegevoegd (bijv. spring 5x als je huisnummer 5 ziet, teken op een lege parkeerplek een grote auto, etc.).

 

Darten in spinnenweb; maak een groot spinnenweb van dik, stevig, donker touw. Hang in het spinnenweb ballonnen of andere voorwerpen die je moet proberen te raken met pittenzakken, balletjes, etc.

 

Mikado; speel Mikado en probeer op deze manier ongezien, dus zonder trilling en beweging een stokje uit de stapel te halen. Mikado kan met het kleine spel, maar gebruik eens andere materialen: kwasten, rubberen ringen, linialen, potloden/stiften, zelfgezochte stokken en takken!

 

Schaduwfiguren; zorg voor schaduw op een effen muur, dit kan met een lamp of als de zon er op schijnt. Maak dan met je handen verschillende schaduwfiguren. Lukt het om oren en een mond te maken? Probeer verschillende figuren te maken, zoals een vierkant of driehoek. Kan dit alleen of moet je dit samen doen en hoe moet je dan staan zodat je niet voor het licht staat en er geen schaduw meer te zien is.

 

#beweegplein #boekenbingo #bewegenisgezond #bewegendleren #buitenspelenisgezond #buitenspelen #dynamischeschooldag #buitenisgezond #bewegenindeklas #fijnemotoriek #grotemotoriek #boekenlezenisleuk #bewegenmetplezier #bewegenmetboeken #bibliotheekdrenthe #bibliotheekgroningen #bewegendrekenen #bewegendtaal #oogmotorischeontwikkeling

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.